Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update – Week 40 2017

Deze week veel zware wedstrijden met een hoop mooie momenten. Anoucke Baas blonk uit op de voetbalvelden bij Delta State en scoorde haar eerste doelpunten van het seizoen. Ook speelden beste vriendinnen Moniek van Aarle en Julia van Dorsten tegen elkaar!

Op maandag kwam er slechts 1 van onze talenten in actie. Karlijn Roijakkers ging met de Pacific Tigers op bezoek bij de huidig nummer 1 van Amerika, Virginia. De dames van Virginia bleken dan ook een maatje te groot voor de Pacific Tigers dat met 6-0 verloor.

Op dinsdag 26 september wachtte voor Kay in ’t Ven een zware uitwedstrijd bij Wake Forest, de runner-up van vorig seizoen. Na een kwartier spelen kwamen de Gamecocks verassend op voorsprong, een schot wat later het enige schot van de wedstrijd bleek voor de ploeg uit South Carolina, verdween achter de goalie in het net. Ondanks vele kansen voor Wake Forest wisten de Gamecocks lang stand te houden, tot aan de 65e minuut, toen Wake Forest met een penalty langs zij kwam. In het vervolg van de wedstrijd bleef Wake Forest domineren maar wist de ploeg het net niet te laten bollen. In de laatste minuut van de wedstrijd was daar dan toch de 2-1 waardoor de Gamecocks met lege handen huiswaarts keerden.

Geert Bijl en Maurits Gersen beleefde een makkelijke middag in het thuisduel met Evangel University. Na 10 minuten spelen stond de 1-0 al op het scorebord waarna Missouri Valley vele kansen om de marge te verdubbelen om zeep hielp. In de tweede helft wist de ploeg makkelijker te scoren en liep het mede door een assist van Geert uit naar een 6-1 overwinning. De Missouri Vikings zijn na deze overwinning de nieuwe nummer 2 van Amerika! Een mega knappe prestatie van onze Dutchies.

Op woensdag stond er een belangrijke wedstrijd voor Maarten Nikkessen met JMU op het programma. William & Mary, een directe concurrent voor een plek in de Nationals, kwam op bezoek. Maarten en zijn team begonnen sterk aan de wedstrijd en stonden na een kleine 25 minuten spelen comfortabel met 2-0 voor. Vlak voor rust vond William & Mary via een penalty echter aansluiting, waardoor beide teams met 2-1 aan de thee gingen. In de tweede helft schoten de bezoekers uit de startblokken, na 10 minuten spelen stond het plots 2-3. JMU moest opnieuw opzoek naar doelpunten en al vrij snel na de 2-3 was daar de gelijkmaker. 20 minuten voor tijd stond Maarten op de juiste plek en schoot hij met zijn eerste van het seizoen JMU voor de tweede maal op voorsprong. In het restant van de wedstrijd waren kansen schaars en wist JMU de voorsprong met verve te verdedigen. Een belangrijke overwinning in de jacht op een ticket voor de Nationals.

Ook Tiuri Schieving en Simon van Rheeden kwamen in actie met Auburn, de ploeg verloor met 1-5. Voor Simon, vorig jaar topschutter voor zijn team, was het toch nog enigszins een mooie wedstrijd want hij scoorde zijn eerste doelpunt het seizoen.

Vrijdag was het voor Moniek van Aarle (Liberty) en Julia van Dorsten (Old Dominion University) een heel speciale dag, de 2 vriendinnen speelden in Lynchburg voor het eerst een hockeywedstrijd tegen elkaar. Waar ze in Nederland wekelijks hetzelfde shirt aantrokken stonden ze in Amerika tegenover elkaar op het hockeyveld. Een wedstrijd waarin beide ploegen de kans hadden om aan te haken voor de plekken die recht geven op deelname aan de Nationals. In een enerverende eerste helft met kansen over en weer gaven de Liberty Flames een lesje effectiviteit, na een half uur spelen stond de ploeg uit Lynchburg met 3-0 voor. Vlak voor rust was Julia bij een strafcorner aangever op de 3-1, hiermee was de spanning enigszins terug in de wedstrijd en werd een leuke 2e helft verwacht. Het 2e deel van de wedstrijd was echter een stuk minder spectaculair, beide ploegen creëerde een stuk minder kansen en wisten niet tot scoren. Zo hielden de Flames de punten in eigen huis en keerde Julia en haar team zonder punten terug naar Norfolk.

Anoucke Baas kwam met het vrouwen voetbalteam van Delta State in actie, thuis tegen Union University wachtte een tegenstander van formaat. Na 20 minuten voetballen namen de bezoekers een terechte 0-1 voorsprong. Ondanks vele kansen voor Union bleef Delta State in de wedstrijd en na een half uur spelen wist Anoucke zelfs de gelijkmaker binnen te knallen. Met een 1-1 stand werd er ook gepauzeerd, kort na het begin van de tweede helft was daar opnieuw Anoucke die met haar 2e van de wedstrijd Delta State tegen de verhoudingen in op voorsprong schoot. Dit waren de eerste doelpunten van het seizoen voor de ‘Newcomer of the year 2016’. Een kwartier voor tijd kwam Delta State zelfs op 3-1 uit een raak geschoten vrije trap wat de beslissing leek. Direct na de 3-1 wist Union de aansluiting echter alweer te vinden waardoor er toch een spannend slot volgde. Delta State wist het slotoffensief te overleven en pakte zo een knappe 3-2 overwinning.

Zaterdag 30 september was er opnieuw een KingsTalent Clash, Mats Kreek kwam met Mercyhurst op bezoek bij Salem met Sjoerd Schobbers, de man in vorm, in de basis. Mercyhurst begon voortvarend aan de wedstrijd en stond al na 10 minuten met 2-0 voor. Nadat Salem wakker geschud was volgde een gelijke strijd met kansen voor beide doelen. Vlak na de rust wisten de mannen van Mercyhurst de voorsprong verder uit te bouwen naar 3-0 waarna Salem iets terug kon doen en er met 3-1 nog een spannend slot in het verschiet lag. Na een uur spelen gooide Mercyhurst de wedstrijd echter vroegtijdig op slot, 4-1.

DePaul Blue Demons ontvingen het hogergeplaatste Villanova, met Bryan Simons en Stijn van der Slot in de basis werd een bloedstollende wedstrijd afgewerkt. In een wedstrijd met kansen over en weer was het Stijn die een kwartier voor tijd de winnende 1-0 binnen kopte. Hiermee brengt hij zijn seizoentotaal alweer op 4 doelpunten.

Twan Verweij en Daan Smit wisten met Carson-Newman voor de 6e maal op rij de nul te houden waarmee ze de beste reeks in de geschiedenis van de Eagles neerzetten. Door de goede defensie wist de ploeg de wedstrijd tegen Anderson om te zetten in een 4-0 overwinning. Daarmee behoudt de ploeg de 2e plaats in Amerika. Petje af voor doelverdediger Twan en verdediger Daan. Komende woensdag staat er de topper op het programma tegen LMU, het team van Christoph Willemsen.

Jurren van der Gun, Roel van Linschoten en Dion Viola speelden een eenvoudige wedstrijd met ONU. In de 3-0 overwinning mocht Jurren uit een vrije trap het slotakkoord verzorgen.

Northeastern Junior College keek al vroeg tegen een 2-0 achterstand aan maar na een rode kaart voor Trinidad State Junior College wist Koen Romme de stand eigenhandig om te draaien. Hij nam de 2-1 en de 2-2 voor zijn rekening. Dit was de basis voor de uiteindelijke 4-2 overwinning voor Northeastern Junior College.

Op zondag was het rustig op de velden, Moniek van Aarle speelde met de Liberty Flames een zenuwslopende partij tegen Wake Forest. Nadat Moniek met haar 2e doelpunt van het seizoen de score al vroeg opende golfde het spel op en neer. Uiteindelijk wist Wake Forest aan het langste eind te trekken en de doelpuntrijke wedstrijd met 4-3 winnend af te sluiten.

Bekijk hier de belevenissen van onze talenten in de voorgaande weken.