Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update – Week 36 2018

Het is weer maandag en dat betekent weer tijd voor een weekly update! We kijken wekelijks terug op de prestaties van onze talenten in de VS, zo ook nu weer wanneer de teams zich volop aan het klaarstomen zijn voor de aftrap van de competitie! Deze week stond in het teken van de verre uitwedstrijden. Zie hieronder de talenten die voor hun wedstrijden het vliegtuig pakten… Dat zijn behoorlijk wat AirMiles kan ik je verzekeren. 

 

 

Te beginnen met onze hockey dames in de VS, zo kon de week voor Eline van den Bosch niet beter beginnen want ze wist na haar fantastische optreden in het weekend haar eerste award in de wacht te slepen. Ze werd verkozen tot ‘Rookie of the week’, toch moest de knop weer om en leefde ze toe na haar volgende wedstrijd tegen de Miami Redhawks. Toch wist het team van Eline de winnen de flow niet door te zetten want er werd verloren van de redhawks met 2-0.

 

 

Ilse Westera wist haar winnende flow wel door te zetten, zo wist haar team mede door een uitstekende Ilse in overtime met 4-3 van William & Mary university te winnen. Ilse was een van de sleutelspelers deze wedstrijd want ze wist in haar eentje een 1-2 achterstand om te buigen tot een 3-2 voorsprong!

 

Ook in haar tweede duel van de week weet Ilse weer een waardevolle rol te vervullen, tegen James Madison wist ze de score te openen en vervolgens de assist af te leveren voor de belangrijke 2-0. Een fantastische week voor Ilse!

 


Ook Charlotte Vaanhold en Moniek van Aarle weten wat winnen is, zo reisde het duo eerder af naar Ohio om daar twee wedstrijden te spelen. Beide duels wisten de dames te winnen want zo werd eerst Kent State met 0-8 op hun plek gezet waarna Ohio State er ook aan moest geloven door met 0-2 aan de kant gezet te worden door de dames van de Liberty Flames. Charlotte wist hier twee assists te noteren.

 

 

Puk Thewessen weet vanaf nu ook wat scoren is in de States! Beide wedstrijden dit weekend wisten haar Drexel Dragon’s winnend af te sluiten, eerst werd Fairfield verslagen met 1-4 waarbij Puk zelf verantwoordelijk was voor de 1-3 op het scorebord. Later die week werden ook de Indiana’s verslagen, Puk wist hierbij de openingstreffer binnen te werken!

 

 

Evenals Puk en Ilse wist Tess van Ommeren haar naam op de score sheet te krijgen! De Riders wisten het eerste duel van de week tegen Davidson vrij gemakkelijk te winnen door een uitslag van 5-0 neer te zetten, Tess wist de assist af te leveren die uiteindelijk de 1-0 voorsprong betekende ook wist ze eigenhandig de score te sluiten want zo maakte Tess haar eerste treffer op Amerikaanse bodem (5-0). Helaas kon deze week niet geheel winnend afgesloten worden want Appalachian State bleek in overtime met 3-4 te sterk te zijn voor de Riders.

 

 

De andere Dutchies in de VS weten ook sportief resultaat te boeken! Zo wint Feline van Doorn haar wedstrijd tegen St. Thomas Aquinas en is ze betrokken bij de winnende 1-2! Daarnaast weten Amber Ezechiels en Lisanne van de Noort ook beide gemakkelijk hun wedstrijden te winnen en hun winnende streak gaan de te houden! Keep on the good work girls!

 

 

Dan over naar onze mannen die ook weer hun opwachting mochten maken op het veld! Te beginnen met de Owls, Wessel Albers en Billy Nzojyibwami hebben na hun een stroeve start en nu toch aardig op de rit zitten! Zo werden eerst de Saint Mary’s met 4-0 naar huis gestuurd waarna een zwaar bevochten duel tegen Robert Morris University volgde en dat uiteindelijk pas in overtime(!) beslist werd (2-1). Billy wist zichzelf niet alleen als matchwinner maar ook als Man of the Match te kronen want hij wist namelijk zijn naam achter beide goals van de Owls te zetten!

 

 

 

Dan was daar het eerste Nederlands getint duel vanuit beide kanten! Zo stond het Lincoln Memorial van Edwin Vaas en Christoph Willemsen tegenover het Salem International van Sjoerd Schrobbers. Uiteindelijk stond het duo van Lincoln Memorial aan de goede kant van de score want Edwin, die van de bank moest beginnen, en Christoph wisten een nipte 0-1 zege te boeken!

 

 

Ook Aaron Middendorf, Marvin van der Made, Tristan Dieles en Joost Mangert weten alle 4 hun wedstrijden te winnen. Aaron (Lake Erie), die weer fit is na een blessure, mocht direct in de basis 11 beginnen, uiteindelijk wist hij na een doelpunten regen te winnen van Ashland met een 5-3 uitslag.

Na een weekend van ongekende vreugde waarin hij meerdere malen trefzeker was en waardoor hij uitgroepen werd tot Player of the Week stond ook voor Marvin van der Made het volgende duel op het programma. De Patriots wisten in een lastig uit-duel uiteindelijk aan het langste eind te trekken door in Kentucky bij de Unions een 1-2 zege te boeken, Marvin bleef dit weekend droog staan maar kijkt dus al weer uit naar zijn volgende duel!

Centrale verdedigers Joost Mangert (SMU) en Tristan Dieles (Culver-Stockton University) wisten beide hun defensieve taak succesvol uit te voeren. Zo wist Joost zijn beide duels tegen California State en Cal Poly Pomona winnen af te sluiten met een 2-1 en 3-0 zege. Tristan wist een 1-0 voorsprong over de streep te trekken tegen Hannibal-Lagrange university.

 

Dan de mannen van Point Park University! Kay in ’t Ven, Abel van Beest en Geert Bijl kende een zeer doelpuntrijk weekend een week geleden en weten niet van ophouden want ook deze week wisten zij hun stempel op de wedstrijd te drukken! Zo werd er namelijk vrij eenvoudig gewonnen van Penn-State Beaver met 0-4. Abel wist hierbij het duel definitief te beslissen door de 3-0 in het mandje te leggen, later wist Geert nog een doelpunt toe te voegen aan zijn eigen persoonlijke productie door zijn naam achter de 0-4 te zetten.

 

Ook iemand die niet kan stoppen met scoren is Lucas Jacobs! Lucas werd evenals Marvin van de Made uitgeroepen tot Player of the Week dankzij zijn trefzekere optredens.. Lucas trekt deze lijn door en wint ook zijn wedstrijd van dit weekend met 2-1 en is daarbij weer goed voor 1 goal!

 

 

Ook onze doelmannen doen het naar behoren! Mathijs Swaneveld, die eerder afreisde naar Florida om daar 2 wedstrijden te spelen, wist zijn eerste duel met 1-0 te winnen en pakte hiermee zijn 2eclean sheet van het seizoen! Ook in het 2eduel leek het erop of Virginia Tech afstevende op een gemakkelijke winst, toch bleek niet minder waar want na een 2-0 voorsprong moest Mathijs twee tegendoelpunten incasseren want resulteerde in een 2-2 gelijkspel tegen UCF..

 

Onze andere doelman Ruben Stuiver wist voor het eerst dit seizoen school te houden! Zo wist zijn team van directe concurrent en #8 national gerankt UCLA met 1-0 te winnen. Ruben kon zich onderscheiden door met name in de slotfase alles uit het doel te ranselen. Een knappe prestatie van de geboren Fries.

 

 

Bryan Simons en Koen Vos weten eveneens wat werken is aan je persoonlijke productie! Zo wist Bryan in zijn winst partij tegen Loyala Marymount voor de 3-0 te tekenen wat tevens te eindstand was.. Koen weet wat de taken zijn van een captain en dat laat hij dan ook zien, zo weet koen in zijn eerste duel tegen Faulkner na 6 minuten al de score te openen! Zijn goal vormt uiteindelijk de basis voor een 4-2 zege, tegen Brevard weet hij het kunstje opnieuw te flikken (0-5) !

 

 

Ook voor Kevin de Lange was het een succesvolle week! Zo wist Kevin 2 van zijn 3 wedstrijden te winnen, in de eerste wedstrijd tegen Grace Christian University wist hij dan ook gelijk zijn stempel op de wedstrijd te drukken door een zelf een goal en een assist voor zijn rekening te nemen! Check hieronder zijn goal! Later die week volgde voor Kevin nog twee duels die tot het gaatje gingen.. zo werd er tegen Rochester college een 1-0 zege in overtime uit het vuur gesleept en ging het tegen Siena Heights in overtime jammer genoeg toch nog mis (0-1).

 

Voor Kevin Helsingen, Shant Bedrosian en Webster Ruiter was het een wat mindere week.. De teams van alle 3 de heren gingen kansloos ten onder, zo kreeg MSUB van Shant een 1-4 nederlaag te verwerken van Cal Sate San Bernardino.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.