Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update – Week 35 2018

Weekly Update – Week 35 2018

Vandaag  een terugblik op afgelopen week waarin onze talenten zichzelf weer van hun beste kant hebben laten zien! Veel teams en dus ook veel van onze talenten zitten nog in voorbereiding of moeten hun eerste minuten nog maken, maar toch hebben we highlights weer samengevat in onze weekly update!

 

 

Te beginnen met onze hockey dames! Iemand die flink wat zelfvertrouwen heeft getankt is Eline van den Bosch die dit weekend twee maal trefzeker was. Zo wist ze tegen Temple Unitversity de belangrijke gelijkmaker binnen te werken wat uiteindelijk leidde tot een 2-3 zege! Dat zelfde deed ze tegen Providence. Eline weet zich dus al snel te ontpoppen als een van sleutelspelers binnen het team.

 

 

 

In Philadelphia stond de eerste Nederlandse clash op het programma Puk Thewessen vs Amber Ezechiels. Helaas werd dit voor Puk niet het gewenste openingsduel want haar team werd fors afgestraft; een 1-8 nederlaag door het team van Amber die zelf verantwoordelijk was voor de 1-7 op het scorebord. Twee dagen later moeten de Drexel Dragon’s van Puk weer aan de bak en nu mogen ze aantreden tegen Tess van Ommeren’s Rider University. Nu staat Puk wel aan de goede kant van de score want haar team weet Rider University kanloos met 8-2 weer terug naar Lawrenceville te sturen

 

Dan staat er bij de dames nog één Nederlands getint duel op de planning: het Franklin Pierce van Feline van Doorn neemt het op tegen het American International van Sophie Schulpen. Ook hier zit weinig spanning in het duel en weet Franklin Pierce en gemakkelijke 4-0 zege te boeken op American International.

 

 

 

Dan over naar onze mannen die ook aan het begin stonden voor de eerste minuten van het seizoen! Te beginnen met Billy Nzojyibwami en Wessel Albers die in hun basisdebuut een krappe 0-1 zege wisten te boeken uit bij central methodist. Hierna volgde voor met name Wessel een wel vrij speciaal duel, zijn William Woods mocht het namelijk op nemen tegen het Culver-Stockton van zijn maatje Tristan uit Nederland! Nooit was er onderling duel tussen deze twee vrienden in Nederland maar in The States was het dan zover. Uiteindelijk was Tristan degene die aan de juist kant stond want zijn Wildcats wisten een knappe uitzege van maar liefst 1-5 te boeken in Fulton!

 

 

 

Voor Jesse Hoekstra was het ook een bijzonder weekend. Voor hem stond de wedstrijd tegen Cal Poly Ponoma te wachten. Een wedstrijd in een gruwelijk stadion. Helaas voor de spits verloren de Pacific Fresno’s de wedstrijd ruim. Maar deze ervaring pakken ze nooit meer af van de Fries.

 

 

Dan is het showtime voor de mannen van University of Incarnate Word. Kas van Eekelen, Rob Lemmens & Maurits Gersen nemen het op tegen de Gael’s van doelman Tijs te Duits die helaas van de kant moest toe kijken. Wat showtime had moeten worden voor Kas, Rob & Maurits werd uiteindelijk een pijnlijke 6-0 nederlaag, maar de mannen zitten niet bij de pakken hetzelfde weekend werd nipt verloren van Cal! Spelen in een stadion a la Cal is voor iedereen indrukwekkend. Check hieronder.

 

 

Het andere Nederlandse trio van Point Park University weet wel de eerste zege van het seizoen te boeken. Kay in ’t Ven, Geert Bijl & Abel van Beest weten vrij gemakkelijk te winnen van Thiel College, maar toch liet de beslissing lang op zich wachten. Geert wist in de eerste helft de openingstreffer voor zijn rekening te nemen, toch viel vlak voor de rust nog de gelijkmaker wat de teams weer in evenwicht bracht.

 

 

 

1-1 bleef het lang tot dat Point Park University het tij wist te breken door in de 75eminuut de belangrijke 2-1 te maken. Vanaf dat moment ontstond er veel ruimte op het veld en dat werd genadeloos afgestraft door Kay die in het slot van de wedstrijd een dubbelslag wist te slaan in de 80een 83eminuut en hij hiermee het duel definitief op slot gooide.

 

 

Ook spits Marvin van der Made wist zichzelf te ontpoppen als man of the match, zo wist hij in zijn laatste 2 duels 3 maal het net te vinden. In zijn eerste wedstrijd tegen Scad-Savannah weet hij vlak na rust de score te openen maar krijgen ze al snel daarna de 1-1 om de oren wat tevens de eindstand is. In zijn 2ewedstrijd weet Marvin zich onsterfelijk te maken door als eerst een kwartier voor tijd de 1-1  binnen te werken maar vervolgens in overtime 15 seconden voor het einde met een uiterste krachtsinspanning de winst weten binnen te halen voor zijn Patriots. Bekijk hieronder de indrukwekkende beelden van een gepassioneerd Cumberland

 

 

 

Hidde Drost, op trainingskamp in California, weet wat het is om onderdeel te zijn van het winnende team, zo geeft hij in zijn wedstrijd tegen San Diego Christian College de assist op de belangrijke 2-0 wat de Cougars uiteindelijk een 3-0 zege oplevert.

Net als Marvin weet ook Lucas Jacobs wat het is om een late minute winner te maken. Zo wist Lucas tegen Vanguard University in de 90eminuut de 2-1 binnen te werken, twee dagen later wist Lucas het zelfde kunstje te flikken nu tegen Georgia Gwinnett College. Hij wist met een afvallende bal uit een corner zijn man uit te spelen om vervolgens de bal stijf de winkelhaak in te draaien.

 

 

Captains zijn er om het team op sleeptouw te nemen, iets wat captains Koen Vos en Tom Maas dus ook doen. Zo weet Koen zijn team al na één minuut op een zeer vroege 1-0 voorsprong te schieten tegen Middle Georgia State (2-2). Het zelfde deed Tom en stelde daarmee de overwinning op Notre Dame veilig te stellen (3-2).

 

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.