Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly update met gamewinners, belangrijke assists en ruime overwinningen en meer…

Het is vrijdag 1 november en dat betekent dat het weer tijd is voor een midweekly update. Het was deze week Halloween in Amerika, desondanks werd er gewoon gevoetbald, gehockeyd en gevolleybald. Een overzicht van de meest opvallende resultaten van onze talenten in Amerika. Ben je trouwens benieuwd naar de Halloween-outfits van onze talenten? Op onze Instagram kun je de verschillende outfits zien! @kingstalentnl

We beginnen op maandag 28 oktober. Toen nam Virginia het op tegen Liberty. Het Fieldhockeyteam van Virginia is vertegenwoordigd door twee Nederlandse dames: Laura Janssen en Amber Ezechiels. Virginia heeft een goed hockeyprogramma en draaien de laatste weken zeer goed getuigen vijf overwinningen op rij. Met dertien overwinningen en maar drie nederlagen mag er sowieso gesproken worden van een sterk seizoen! Maandag kwam daar een nieuwe overwinning bij op het Liberty van Charlotte Vaanhold. Het was net als de voorgaande weer een spannende wedstrijd en net als in de afgelopen weken won Virginia met één goal verschil. In het vierde kwart maakte Laura een paar minuten voor tijd de winnende goal! Na drie wedstrijden zonder doelpunt maakte Laura nu dus een hele belangrijke voor haar team! Het was Laura’s zesde doelpunt van het seizoen. De Dutchies zijn in vorm, want Amber was twee weken geleden ook verantwoordelijk voor de gamewinner! Dames, ga zo door!

Van Charlottesville maken we de overstap naar Chikasha. In Chikasha ligt de University of Science and Arts of Oklahoma. In Chikasha spelen twee talenten, Angelo Leendertse vertegenwoordigt het mannenvoetbal en Sara Vijfhuizen speelt voor het damesvoetbalteam. Beiden hebben een succesvolle week achter de rug. We beginnen met Sara.

Sara is verdediger van de USAO Drovers en zij en de rest van de verdediging houden de deur goed op slot dit seizoen. Tot de wedstrijd van donderdag hadden ze pas zes goals geïncasseerd. Er was daarnaast ook pas één keer verloren en maar liefst vijftien keer gewonnen. Een top seizoen dus en daar kwam donderdag een nieuwe overwinning bij tegen Oklahoma City University. Het werd dit keer maar een kleine overwinning, maar er werd wel weer gewonnen. Eindstand: 2-1 voor USAO. Het was de zesde overwinning op rij voor Sara en haar team. In de Sooner Athletic Conference staat USAO ook bovenaan met zeven overwinningen en maar één nederlaag. Zaterdag speelt Sara weer en dan is Wayland Baptist University de tegenstander, succes Sara!

Het mannenvoetbal van USAO loopt ook lekker dit seizoen. Er werd iets vaker verloren dan de dames, maar er worden nog steeds tien overwinningen geboekt door Angelo Leendertse en zijn team. Angelo is de nummer ’10’ van het team en hij bewijst dat hij terecht dat nummer heeft, want hij staat elke wedstrijd in de basis en is dus medeverantwoordelijk voor het goede spel van zijn team. Donderdag werd Oklahoma City University met 2-0 verslagen en dat betekende de 5e overwinning op rij. De laatste vier wedstrijden werd ook nog eens de ‘0’ gehouden. In de conference gaat USAO ook lekker met een derde plek. Voor het conference tournament begint, spelen Angelo en zijn team nog één wedstrijd tegen Wayland Baptist. Zet hem op!

We gaan verder met twee vaste gasten in deze rubriek: Marvin van der Made en Billy Nzojyibwami. Beide spelers zijn aanvallers en beiden maken dit seizoen het ene na het andere doelpunt. We beginnen met Billy. Ondanks alle goals van Billy draait zijn team toch een vrij moeizaam seizoen. Er werd pas vijf keer gewonnen en daartegenover staan behoorlijk wat nederlagen en ook paar dikke nederlagen, maar de laatste wedstrijd werd al gewonnen met 4-3 mede dankzij twee goals van Billy. Dinsdag werd er nog een overwinning geboekt, maar dit keer werd er ook met een grote uitslag gewonnen! Het werd maar liefst 6-1 tegen Saint Louis College of Pharmacy. Billy maakt bijna vanzelfsprekend ook een doelpunt en droeg daarmee bij aan de zege. Knap Billy!

Na twee wedstrijden zonder overwinning weten de Cumberland Patriots weer wat winnen is en uiteraard was Marvin van der Made daarbij betrokken. Marvin maakte dit seizoen al meerdere goals en zelfs twee hattricks, dus als je de rubriek vaker hebt gelezen, ben je uiteraard bekend met Marvin. Dinsdag kwamen er weer twee goals bij en daarmee hielp hij mee in een duidelijke overwinning op University of Pikeville. Inmiddels heeft Marvin er twaalf gemaakt dit seizoen. Klasse Marvin! Ben je overigens benieuwd hoe Marvin het heeft in Amerika? Er staat een interview met Marvin op onze website waarin Marvin vertelt over zijn Amerikaanse avontuur.

Teun Jacobs speelt zijn wedstrijden voor East Stroudsburg, wat ligt in de staat Pennsylvania. Afgelopen week boekte Teun een grote overwinning met zijn team. Shippensburg werd maar liefst met 7-1 verslagen en Teun was ook belangrijk door een goal voor te bereiden. Het is Teun als middenvelder nog niet gelukt om te scoren dit seizoen, maar hij gaf wel al drie assists en die zijn natuurlijk ook heel belangrijk. Zaterdag East Stroudsburg op bezoek bij Lock Haven op zoek naar een nieuwe overwinning, wij hebben er vertrouwen in Teun!

We sluiten het overzicht met onze Belgische vriend: Stan Vandierendonck. Stan speelt sinds dit seizoen voor Life University en speelt eigenlijk alle wedstrijden in de basis. Dat gaat hem ook zeker niet slecht af! Life University is absoluut in vorm de laatste weken, de laatste zeven wedstrijden werden allemaal in winst omgezet. Woensdag speelde Stan samen met zijn team een uitwedstrijd tegen Shawnee State University. Deze wedstrijd werd ondanks een goal van Thomas de Graauw van Shawnee toch omgezet in een 3-1 overwinning voor Life. Zaterdag wordt de laatste conference wedstrijd gespeeld tegen Pikeville, succes Stan!

Dit was de midweekly update voor deze week, maandag zijn we er gewoon weer met een nieuwe update!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.