Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly update: conference tournaments komen eraan, regular season kampioenen en nog veel meer…

We gaan langzaamaan richting de winterstop in Nederland, maar in Amerika gaan in de komende weken de conference toernooien gespeeld worden. De winnaars daarvan mogen zich dan weer opmaken voor de nationale kampioenschappen. Het afgelopen weekend zijn er daarentegen nog gewone non-conference of conference wedstrijden gespeeld. Een overzicht van de meest opvallende resultaten:

We trappen af op vrijdag toen Marvin van der Made (University of The Cumberlands) het opnam tegen Thomas de Graauw, Kevin de Lange en Mark de Graaf van Shawnee State. Marvin is de man in vorm bij de Cumberland Patriots, vorige week dinsdag liet hij namelijk ook al twee treffers noteren en daar kwamen er tegen Shawnee State weer twee bij. Shawnee State had ondanks de Nederlandse inbreng geen schijn van kans tegen Cumberland. Het werd maar liefst 5-0 voor Marvin en de lange spits maakte net als dinsdag weer twee goals! Vier goals en twee overwinningen, een nieuwe award in zicht Marvin? Op zaterdag 9 november begint voor Marvin het conference toernooi in de kwartfinale tegen Cumberland (Tennessee). Shawnee State gaan het opnemen tegen Lindsey Wilson eveneens in de kwartfinale van de Mid-South Conference. Succes boys!

Joury den Bogert en Jordi Pasveer zijn kampioen geworden! De spelers van Chowan University hebben het Regular Season van de Conference Carolinas gewonnen! Een zeer knappe prestatie van onze talenten! De titel werd binnengehaald tegen Emmanuel, in een spannende wedstrijd was uiteindelijk overtime nodig om de overwinning binnen te halen. Joury was belangrijk door een assist te geven en Jordi hield achterin de deur goed dicht. Het werd 2-1. Zaterdag 9 november begint het conference toernooi voor Joury en Jordi. Wij zijn benieuwd hoe ver jullie komen! Heel veel succes gewenst!

Point Park University heeft een uitstekend seizoen achter de rug en met name de Nederlanders draaien enorm goed dit seizoen. Met Jesse Haak als solide doelman, Kay in ’t Ven en Lloyd van Wees als controleurs achter Geert Bijl en Daan Stormink die het team van goals voorzien! Afgelopen zaterdag werd de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld door Point Park. Brescia University kwam op bezoek in Pittsburgh. De eerste helft liep nog gelijk op, maar de tweede helft liep Point Park al gauw weg van Brescia. Daan benutte een penalty en vervolgens was het de beurt aan Geert om te scoren. Daan was hierna nog betrokken als aangever bij de 3-0. Uiteindelijk werd het 4-0! Er mag door Point Park teruggekeken worden op een goed seizoen met een derde plek in de River States Conference.

Vrijdag werden Angelo Leendertse en Sara Vijfhuizen van USAO al benoemd door hun goede prestaties en dat is deze keer niet anders. Sara heeft met haar team de Sooner Athlantic Conference gewonnen! Tegen Wayland Baptist University werd het maar liefst 7-0 en Sara, normaal gesproken verdedigster, pikte haar doelpuntje ook mee. Het hele seizoen werd er maar één keer verloren door USAO en dus wordt er met vertrouwen toegewerkt naar het conference toernooi wat zaterdag 9 november van start gaat.

Angelo Leendertse speelt voor het mannenvoetbalteam van USAO en hij beleefde ook een mooi weekend. Hij boekte met zijn team een zesde overwinning op rij en maakte de 1-0 en was daarmee belangrijk in de uiteindelijke 2-0 winst. USAO is derde geworden in de conference en begint vrijdag aan het conference toernooi. Dit doen ze in ieder geval met vertrouwen door zes overwinningen op rij en ze zijn inmiddels ook al 495 minuten zonder tegendoelpunt. Grote klasse Angelo!

Laura Janssen, hockeyster van Virginia, is de laatste weken ook goed in vorm. Samen met Amber Ezechiels hebben ze de laatste zes wedstrijden in winst omgezet en daar kwam er dit weekend weer een overwinning bij. Op vrijdag speelden de dames tegen Wake Forest (het team van Meike Lanckohr). Deze wedstrijd werd weer een succes voor Virginia en net als in de voorgaande wedstrijd tegen Liberty maakte Laura een goal. De vorige wedstrijd was het de gamewinner, nu was het de belangrijke 1-0. Uiteindelijk werd het 3-1 voor Virginia. Virginia is tweede geëindigd in de Atlantic Coast Conference achter UNC van Karlijn Goes. Donderdag wordt de eerste wedstrijd gespeeld tegen Duke. Zet hem op dames!

We blijven nog even bij het Field Hockey, want Tess van Ommeren (Rider University) boekte dit weekend ook een persoonlijk succesje. Op vrijdag werd er namelijk gespeeld tegen Sacred Heart en dat werd een groot succes: 3-0. Tess gaf de assist op de derde goal en was zo belangrijk voor haar team! Rider heeft een behoorlijk seizoen gedraaid en zijn tweede geworden in Northeast Conference. Er werden vijf wedstrijden gewonnen en maar eentje verloren. Vrijdag start het conference toernooi voor Rider met een wedstrijd tegen LIU in de halve finale. Bij LIU komt Tess Femke de Goeij tegen. Wij zijn benieuwd wie de beste is, good luck!

Katinka Ummels is sinds dit seizoen actief voor Northern State University, ze speelt hier samen met Frederique Beens. Afgelopen weekend werden er twee wedstrijden gespeeld door NSU. Dit gebeurde met wisselend succes. Op vrijdag speelde NSU tegen Minnesota Crookston en dat werd een groot succes! Minnesota Crookston werd opgerold met 6-1 en Katinka was belangrijk door de 1-0 voor te bereiden. Helaas voor Katinka en Frederique werd er op zondag verloren. Komende week worden er nog twee wedstrijden gespeeld door NSU voordat het seizoen erop zit.

Kevin Helsdingen weet eindelijk weer wat winnen is! Na anderhalve maand zonder overwinning werd er eindelijk weer is gewonnen door Calumet College of St Joseph. Calumet boekte een 2-1 overwinning op Governors State University en Kevin was belangrijk door een doelpunt voor te bereiden. Zo werd het seizoen toch goed beëindigd door Calumet. Hopelijk gaat het volgend seizoen beter Kevin!

We sluiten het overzicht af met de goalie van Valparaiso: Jorn-Jan van de Beld. Jorn-Jan bewees zijn waarde voor Valparaiso door de clean sheet van 2019 te noteren. Zijn reddingen waren cruciaal, want Valparaiso scoorde zelf maar één keer, het bleef bij 1-0 en dus waren de knuffels voor Jorn-Jan. Valparaiso mag zich nu gaan voorbereiden voor het Missouri Valley Conference toernooi.

Dit was de weekly update van deze week! Benieuwd welke talenten allemaal hun eigen conference hebben gewonnen? Het artikel daarover komt ook op onze website!

Dagelijkse updates krijgen van onze talenten in Amerika? Volg ons op Instagram: @kingstalentnl

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.