Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom Highlights

KingsTalent Center, dé app voor een gestroomlijnde service!

Vijftien maanden geleden werd het KingsTalent Center geïntroduceerd. Sindsdien is de app niet meer weg te denken uit het proces om vanuit Nederland of België naar Amerika te vertrekken voor studie. Talenten zijn erg positief, met name over de informatieve waarde en het overzicht wat de app creëert in het proces.

Voordat een talent naar Amerika kan vertrekken moet er erg veel geregeld worden. Dit is een ingewikkeld proces dat soms onoverzichtelijk kan zijn. Er komt veel informatie op je af in het proces van aanmelding bij de school, speelgerechtigdheid en visumaanvraag. Om dit proces zo makkelijk, snel en overzichtelijk mogelijk te maken, is KingsTalent Center in het leven geroepen.

In de KingsTalent Center app krijgt een student-athlete precies te zien welke taken hij/zij moet doen, de achtergrondinformatie bij de taak, of en welke documentatie van toepassing is en hoe de taak moet worden afgerond, alvorens hij of zij verder kan in het proces. Hierdoor ligt de focus echt op de eerstvolgende taak, wanneer die is afgerond, kan het proces verdergaan. Zo werkt het altijd overzichtelijk en is het duidelijk wat er verwacht wordt.

De app werkt erg prettig omdat in elke fase van het traject precies de juiste informatie ter beschikking wordt gesteld. Zo weet een talent zeker dat alle informatie op de juiste manier is aangevraagd en aangeleverd. Tekstuele uitleg wordt daarnaast ook ondersteund door instructievideo’s, gemaakt door KingsTalent medewerkers. Deze video’s maken de informatie nog beter toegankelijk.

De taken in de app worden verdeeld in verschillende fases die overeenkomen met de fase waarin een talent zich op dat moment bevindt en is de perfecte tool om alles in goede banen te leiden. Hierdoor doorloopt iedereen de juiste stappen op het juiste moment in het proces.

‘De uitdaging aan het begeleiden van talenten richting Amerika is dat iedere school en sportbond andere eisen heeft’, zegt Kelly van Ballegooijen, Operations Officer bij KingsTalent. Kelly begeleidt talenten van start tot einde door hun traject bij KingsTalent. Ze vervolgt: ‘Van tevoren checken we de eisen en betreffende sportbond en zo zorgen we ervoor dat dit precies overeenkomt. Hierdoor worden de taken in de app in de fase na ‘plaatsing’ persoonlijk afgestemd op het talent én de toekomstige school in de VS en sportbond. Hij of zij doet dus echt alleen hetgeen wat nodig is om tot zijn/haar Amerikaanse school en sportbond toegelaten te worden’. ‘We hebben, net als vroeger, nog steeds heel veel contact met talenten en ouders via telefoon, WhatsApp en via email, maar het proces is veel meer gestroomlijnd en de informatievoorziening is beter’.

Niet alleen voor de talenten is de app erg handig, ook voor KingsTalent zelf. Voorheen communiceerden we veel meer via de mail of via WhatsApp maar nu is bijna alles gebundeld in KingsTalent center: informatie, documentatie én instructie. Als iemand in KingsTalent Center een taak afrondt krijgen wij hier melding van, zo weten we precies waar iemand zich in het proces bevindt, maar ook of iemand problemen heeft bij een bepaalde taak, waarop wij dan weer kunnen inspelen door persoonlijk contact op te nemen. Zo verloopt het proces veel overzichtelijker en efficiënter.

Ook is de app voor ouders heel prettig. Via de app hebben zij perfect inzicht in de fase waarin hun zoon of dochter zich bevindt. Ook kunnen ouders helpen met taken van hun zoon of dochter. Mocht dit dus wenselijk zijn dan kunnen ouders taken afronden voor hun zoon of dochter. Fijn dus dat de talenten zelf, de ouders maar ook onze medewerkers precies kunnen zien wat er nog moet gebeuren voor het Amerikaanse avontuur kan starten. Zo kunnen we daarin stap voor stap begeleiden.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.