Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Volleybalster Lianne Sonneveld zet handtekening onder contract bij D1-school Louisiana Lafayette

Volleybalster Lianne Sonneveld zet handtekening onder contract bij D1-school Louisiana Lafayette

Volleyballen en studeren in Amerika: de droom van menig volleyballer in Nederland. Lianne Sonneveld is één van deze toppers. Het jonge talent zal dit jaar afreizen naar Amerika om volleyballen en studeren te combineren op het hoogste college niveau van Amerika. De University of Louisiana at Lafayette wordt het nieuwe thuis van de talentvolle passer/ loper de komende jaren, waar ze de school zal vertegenwoordigen als een Louisiana Ragin’ Cajun.

 

Lianne wist al van jongs af aan dat ze wilde volleyballen. Op 5-jarige leeftijd begon ze dan ook al bij haar club SV Dynamo. Dit was het vroegste wat mogelijk was, en Lianne stond destijds te trappelen om te mogen beginnen!

Op 12-jarige leeftijd nam Lianne deel aan RTC. Dit was een programma voor uiterst getalenteerde volleyballers, en was met name bedoeld voor nóg verdere ontwikkeling van de skills van deze spelers. Bij het RTC moest Lianne maar liefst 4 keer per week extra trainen, dit kwam dus bovenop haar reguliere training bij SV Dynamo.

De ontwikkelingen van Sonneveld bleven daarna ook niet lang onopgemerkt. Op de leeftijd van slechts 13! jaar mocht ze meetrainen en in wedstrijden spelen bij de seniorenteams van SV Dynamo. Op 14-jarige leeftijd werd ze dan ook geselecteerd voor het Nederlandse jeugdelftal, wat volledig op zijn plek was na de prestaties van de voorgaande jaren.

Lianne wist in de opvolgende jaren een 4e en 2e plek te pakken in de nationale jeugdkampioenschappen en in seizoen 2017-2018 bekroonden Lianne en haar teamgenoten zichzelf tot kampioenen van een jeugdtoernooi.
Lianne wist ook nog een persoonlijke prestatie neer te zetten, ze werd benoemd tot MVP van dit toernooi.

In 2019-2020 trok ze deze uitstekende lijn door en waren ze op koers om het nationale juniorkampioenschap te winnen. Ze hadden zich net gekwalificeerd toen het seizoen bruut werd onderbroken door de plaaggeest van iedere sporter momenteel: Covid-19.
In seizoen 2019-2020 speelde Lianne met haar seniorenteam in de Topdivisie, het tweede hoogste niveau van Nederland.

Niet alleen in de zaal weet Sonneveld zichzelf raad op het gebied van volleybal, ook in het zand kan ze prima uit de voeten. In 2018-2019 wist ze de derde plek te behalen in het Junior Beach Volleybal nationale kampioenschap. Sonneveld is dus niet alleen een enorm goede speelster, ze is ook nog erg veelzijdig. Dit werkt natuurlijk ook enorm in haar voordeel!

 

De school waar Lianne vanaf komende herfst voor uit zal komen in de University of Louisiana at Lafayette. Het sportteam van deze school heet de Louisiana Ragin’ Cajuns. Louisiana Lafayette is een D1 school die haar wedstrijden speelt in de NCAA Sun Belt Conference. D1 is het hoogste niveau college sport, dus Lianne gaat een transfer maken naar een prachtige, maar vooral ambitieuze school!
Deze school spelen niet alleen in een hoge divisie, ze spelen in deze divisie ook nog jaarlijks mee voor de prijzen. In de laatste vier jaar hebben de volleybaldames drie maal mee mogen doen aan het conference tournament, een toernooi voor de beste teams in de conference om een uiteindelijke kampioen te bepalen. Lianne zal dus in een team komen dat al erg goed presteert, maar het niveau naar de absolute top wil gaan tillen. Laat Lianne daar nou eens een perfecte fit voor zijn!

 

Wij wensen Lianne enorm veel succes met het afronden van haar huidige VWO-opleiding, maar vooral met de voorbereidingen op- en het avontuur in Amerika!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.