Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Volleybalster Juul Knapen maakt de overstap naar Amerika!

Volleybalster Juul Knapen maakt de overstap naar Amerika!

Vanaf de zomer van 2022 gaat Juul Knapen het VCU Women’s Volleybal team versterken. Ze gaat volleybal en studie combineren aan Virginia Commonwealth University.

Juul begon op 5-jarige leeftijd met volleyballen bij haar plaatselijke club VC Polaris. In 2014 werd ze geselecteerd voor het Regional Talent Centrum. Ze is tweede geworden op de Nederlandse Kampioenschappen U12 in 2014, daarna werd ze ook kampioen van de Youth Club League in 2016, 2017 en 2018. Ze is geselecteerd om mee te trainen en in 2017 mee te spelen met het eerste damesteam van VC Polaris. Ze is uitgeroepen tot meest waardevolle speleer op het Drechtsteden Toernooi in 2018 en 2019. Na jaren bij VC Polaris gespeeld te hebben maakte Juul op 15-jarige leeftijd de overstap naar Peelpush, zij spelen in de Eredivisie.

Komende zomer maakt Juul de overstap naar VCU. In 2020 studeerden er ongeveer 29.400 studenten aan VCU. Naast studie zal Juul hier gaan volleyballen. Het VCU Women’s Volleyball team wordt geleidt door head coach Jody Rogers die dit jaar aan haar 10e seizoen start als head coach. Het team heeft meer speelsters van buiten de VS.

Vrienden en familie van Juul beschrijven haar als iemand die altijd klaar staat om te concurreren met anderen en zichzelf te verbeteren. Naarst haar competitiviteit en doorzettingsvermogen wordt ze ook omschreven als een teamspeler die altijd klaar staat om haar teamgenoten te helpen. Dit doorzettingsvermogen kan ze zeker gebruiken in haar nieuwe avontuur in Amerika.

Heel veel succes en vooral plezier bij VCU, Juul!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.