Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Voetbalster Ilaya Pata vertrekt naar Amerika!

Voetbalster Ilaya Pata vertrekt naar Amerika!

Vanaf de zomer van 2022 zal het women’s soccer team van Alcorn State University versterkt worden door Ilaya Pata. Ze gaat sport en studie combineren en vertrekt naar Amerika.

Ilaya begon op 9-jarige leeftijd met voetballen bij haar plaatselijke club FC Zoetermeer. Ze is een sportvrouw in hart en nieren, want voordat ze begon met voetballen was ze competitieve zwemmer en hockeyster. Ze maakte de overstap naar Oliveo om op een hoger niveau te kunnen spelen. Hier speelde ze op haar 13e al bij de O19 mee. Met Oliveo O19 werd ze 3e in het NK en tweede in de competitie.

Na een aantal jaar bij Oliveo werd Ilaya geselecteerd voor extra trainingen en wedstijden bij de ADO Den Haag voetbalacademie. Daarnaast werd ze geselecteerd voor try-outs voor de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam en ADO Den Haag. Na deze selectie werd ze in de zomer van 2018 lid van de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Met het jeugdteam van ADO speelde ze internationale wedstrijden en gin ze op trainingsreizen, waarna ze de Haaglanden Cup won in het seizoen 2018-2019. Komende zomer maakt Ilaya de overstap van haar huidige club DSVP naar Alcorn State Univeristy.

Het women’s soccer team van Alcorn State University speelt in de Southwestern Athletic Conference. De SWAC is een onderdeel van NCAA Division 1, het hoogst mogelijke niveau voor university athletics in Amerika. De Alcorn Braves staan onder leiding van Head Coach Kevin Larry. Ze spelen tegen onder andere Jackson State, Alabama State en Grambling State.

We wensen Ilaya heel veel succes en vooral veel plezier in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.