Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Een vliegende start voor Geert Bijl!

Een vliegende start voor Geert Bijl!

Een week geleden wist hij zijn eerste goal voor Point Park University al te maken: Geert Bijl! De nummer 10 die deze zomer Missouri Valley College inruilde voor Point Park University is aardig op dreef! De middenvelder wist na zijn goede optreden tegen Thiel College waarin hij trefzeker was het kunstje nogmaals te flikken tegen Penn-State Beaver! Geert zit dus helemaal op zijn plek bij Point Park University.. tijd dus om te vragen hoe Geert zijn flitsende start zelf beleefd heeft!

 

 

Geert! Je weet het net aardig te vinden bij Point Park University. Heb je altijd al zo’n neusje voor de goal gehad?
Ik zit inderdaad in een lekkere flow, ik ben blij weer op het veld te staan en belangrijk te zijn voor mijn team! Dat kan natuurlijk ook bijna niet anders met zo’n prachtig stadion, oprecht het mooiste stadion waarin ik ooit gespeeld heb.

Ik ben nooit een goaltjesdief geweest en dat zal ik ook nooit worden haha. Vroeger en vandaag de dag maak ik de meeste goals van afstand. Met dit gezegd te hebben ben ik erg blij met deze start van zowel mijzelf als de start van het team.

 

 

 

Voor het 2e weekend op rij weet je je naam op het scorebord te zetten voor Point Park University! Welke vond je de mooiste?
Inderdaad mijn 3e goal voor Point Park alweer. Mijn eerste goal was vorige week tegen Thiel College, de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. We domineerden al de hele wedstrijd en zeker op het middenveld waren we Thiel de baas. Ik ging een een-twee aan met een medespeler en kreeg hem perfect terug op randje 16. Ik dacht niet na en schoot hem keihard rechts onder in het net. Verder verliep deze wedstrijd zonder problemen voor ons en dit is ook duidelijk terug te zien in de einduitslag; 1-5.

De tweede wedstrijd en tevens de eerste thuiswedstrijd was tegen Penn state-Beaver, voetballend geen geweldige ploeg. Af en toe kwamen ze door onze verdediging maar dit kwam alleen omdat wij zelf onzorgvuldig waren, gelukkig leidde dit niet tot doelpunten. In de 35e minuut kregen wij een inworp naast de cornervlag. Onze linksbuiten deed de “Ijsland inworp” en die belande rond de 5-meter lijn, na een kluts ging ik een korte een-twee aan en schoot de bal met hoge snelheid langs de keeper. Na 35 minuten hadden wij de bal aan de linkerkant van het veld, Kay verlegde het spel en via een teamgenoot kreeg ik een vrij schotkans rond het 16-meter gebied. Ik dacht niet na en schoot de bal linksonder in het doel.
2-0! Door deze goal was de wedstijd eigenlijk al gespeeld want Penn State creëerde eigenlijk niets. Wat nog wel een grappig maar ook vervelend moment was is toen ik vlak voor rust de bal op het middenveld kreeg maar ik werd vol omgeduwd waardoor ik tegen de scheidrechter riep “He he pushed me!” echter dat de scheids dat ik tegen hem zei “He you are a pussy!” …… hierdoor kreeg ik een gele kaart. Toen ik in de rust naar hem toe ging vroeg ik waarom ik een gele kaart kreeg en hij vertelde mij inderdaad dat hij dacht dat ik “pussy” zei. Nadat ik had uitgelegd dat ik dus iets anders zei hij dat als het had gekund, hij de gele kaart had teruggedraaid maar helaas…

Verder domineerde wij de wedstrijd, Penn State had niets in te brengen en wij maakte in de 65 minuut de 3-0 met een assist van Abel. In de 83e minuut maakte wij de 4-0, ik nam een corner en die werd uitstekend binnen gekopt door onze centrale verdediger. Hierdoor hebben wij nu het record 2-0-0 (Winst-Verlies-Gelijk) en dit is een prima start.

 

 

Je hebt de lat hoog gelegd en bent aardig op dreef! Hoeveel doelpunten mogen we nog van je verwachten?
Het gaat inderdaad erg lekker op dit moment, ik probeer deze vorm natuurlijk vast te houden en te verbeteren waar dat kan. We hebben dit jaar een jong en getalenteerd team. Ons doel dit jaar is naar de Nationals gaan door middel van het winnen van de Conference of via de Play-offs, dit zal natuurlijk enorm zwaar worden. Als ik mijn team van dit jaar met het team van vorig jaar in Missouri vergelijk is het grootste verschil de breedte van het aantal mogelijke basisspelers. In Missouri hadden wij 25 potentiele basisspelers waar we het er hier rond de 15 moeten doen. Dit zegt natuurlijk niets maar dit merk je wel aan het niveau van de trainingen bijvoorbeeld. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij erg ver kunnen komen met dit team!

Hoeveel goals? Haha dat is altijd lastig natuurlijk maar als ik nu een gokje moet wagen denk ik wel dat ik minimaal 10 goals moet kunnen maken met daarnaast nog een hoop assists. Het belangrijkste is dat wij wedstrijden winnen en als ik daar een bijdrage aan kan leveren door middel van doelpunten en assists maakt dat het de overwinning altijd een stukje specialer.

 

 

 

Het gaat je goed af! Erg leuk om te zien. Heb je het een beetje naar je zin in Pennsylvania? Een beetje kunnen wennen aan het drukke schema?
Pittsburgh is echt fantastisch!! Een prachtige stad waar heel veel leuke dingen te doen zijn, ik verveel mij nooit. In Pittsburgh zitten bijvoorbeeld 9 universiteiten, enorm veel studenten dus. De wijk Oakland, waar ik een appartement deel met Abel, Kay en Wessel (een goede vriend van mij die ook uit Utrecht komt) is een echte studentenwijk, dit zie je terug in de vele feestjes die worden gegeven, waar wij als we op de zondag vrij zijn, zeker gebruik van maken haha!

Ons schema is op dit moment nog niet extreem druk. Dit komt omdat de conference nog niet begonnen is. Vanaf aankomend weekend gaat het erg druk worden voor ons met 2 à 3 wedstrijden per week. Momenteel trainen wij elke ochtend 1,5 à 2 uur, waarna we meestal met onze huisgenoten gaan ontbijten thuis of bij een broodjeszaak. Hierna gaan we naar de lessen toe, onze school ligt Down Town Pittsburgh. Wat een erg goede service van onze school is, is dat er shuttle busjes rijden tussen de wijk Oakland waar wij wonen en de school.

Het lesrooster is niet super zwaar, ik heb meestal 2 à 3 lessen per dag, 2 dagen per week heb ik ook avondlessen van 18:00u – 21:00u, het is hier dan af en toe erg lastig wakker te blijven als je dezelfde ochtend om 6 uur je bed uit moet om te trainen… Verder zit ik, als ik geen avondles heb, meestal 2 uurtjes in de school bibliotheek om mijn huiswerk te maken.

Wat ook super relaxed is, is dat onze school op vrijdag geen les geeft, dit is fijn omdat als wij bijvoorbeeld op vrijdag of zaterdag een uitwedstrijd hebben, wij geen lessen missen door ons lesrooster.

Hoe zien de komende weken eruit voor je? Vrijdag treed je aan tegen Huntington University, ga je het kunstje weer flikken?
De komende maand gaat voor ons erg belangrijk worden en gaat voor een groot deel bepalen of we naar de Nationals gaan. We spelen aan het eind van de maand tegen Rio Grande University en West Virginia Tech University, dit zijn de twee beste teams uit de conference en deze teams waren beide naar de Nationals gegaan afgelopen jaar.

Aankomend weekend wordt een zwaar weekend op het gebied van reizen en wedstijden.

Op vrijdag spelen we tegen Huntington University in Michigan, van dit team verwachten wij niet super veel. Op zaterdag spelen we, na een busreis van 5 uur vanaf Michigan, een wedstrijd tegen Lawrence Tech University waarna we na deze wedstrijd een busreis van 7 uur hebben. Op zondag spelen we tegen University of Pikeville in Kentucky. Dit gaat een enorm zwaar weekend worden maar ik zie het positief tegemoet. We hebben goed getraind deze week en de tegenstanders goed geanalyseerd dus we weten wat we kunnen verwachten en wat we moeten doen.

Super tof dat je het zo naar je zin hebt Geert! En blijf die scorende flow vasthouden! Wij blijven je hier op de voet volgen!

Ben je benieuwd naar meer verhalen of dagelijkse avonturen van onze talenten? Check onze website en volg ons op Instagram voor het meest actuele nieuws!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.