Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Van Nijmegen naar Chicago

Alleen New York en Los Angeles troeft Chicago af als het aankomt op inwonersaantallen. De gigantische stad, met ongeveer drie miljoen inwoners, wordt vanaf komende zomer de nieuwe thuishaven van de 17 jarige Chiara Chiaradia. De Nijmeegse keepster, op dit moment uitkomend voor Trekvogels V1 heeft een contract ondertekend bij het women’s soccer team van Chicago State University, uitkomend in de Western Athletic Conference.
De kersverse aanwinst van de Cougars mag zich alvast voorbereiden op de vele reizen die het team aankomend seizoen zal maken in competitieverband. Al sinds 1962 bestaat de Western Athletic Conference uit ploegen die behoren tot de westelijke staten. Traditiegetrouw rekenen de Amerikanen daar ook staten als Missouri en Illionois bij, waardoor Chiara dit seizoen voor uitwedstrijden regelmatig het vliegtuig zal pakken naar staten als Californië, Arizona, Washington, New Mexico en Texas.

Chiara, die haar carrière ook startte bij haar lokale vereniging Trekvogels, viel al vroeg op vanwege haar uitzonderlijke kwaliteiten, leergierigheid en motivatie. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat Chiara op elfjarige leeftijd gescout werd door FC Twente. Nadat de jeugdopleiding voor vrouwen bij de Tukkers werd ontbonden genoot de sluitpost interesse van een fors aantal verenigingen, waaronder Woezik, Achilles ’29 en Eldenia. Uiteindelijk trok laatst genoemde club aan het langste eind. Hier verdedigde Chiara in drie seizoenen de mooie zwart-wit kleuren van Eldenia, waar ze speelde tegen gerenommeerde ploegen als Borussia Mönchengladbach en AA Gent. En in de U17 vierde divisie tegen clubs als FC Eindhoven en Feyenoord Rotterdam.

Met de komst van Chiara heeft Costa zijn gewenste versterking binnen. De coach en voormalig doelman was al geruime tijd op zoek naar een keepster die zijn defensieve linie meer stabiliteit kon bieden en heeft met de inkomend freshman zijn fundering voor het aankomend seizoen gelegd, een seizoen waarin de Cougars plaatsing voor het conference tournament willen behalen.

Wij zijn enorm benieuwd naar Chiara’s ervaringen in de VS en houden jullie natuurlijk op de hoogte van haar gave avontuur in Chicago!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.