Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

USAO strikt Feyenoord-verdediger Dimara van Oosten

USAO strikt Feyenoord-verdediger Dimara van Oosten

Dimara van Oosten heeft een akkoord bereikt met de University of Science and Arts in Oklahoma, waar de getalenteerde verdedigster van Feyenoord Rotterdam na de zomer deel zal uitmaken van het women’s soccer team van de universiteit.

 

Onder leiding van Head Coach Jimmy Hampton, die al sinds 1998 met de scepter zwaait bij USAO, zijn de ‘Drovers’ uitgegroeid tot een alom gerespecteerd en gevreesd elftal dat ieder jaar meestrijdt om de nationale titel binnen de NAIA. Ook de individuele lijst met awards puilt uit sinds de aanstelling van Hampton. Zo coachte hij inmiddels 139 All-Conference en 29 All-Americans speelsters, waar ‘onze’ Sara Vijfhuizen er ook een van was.

Afgelopen seizoen deden de Drovers zoals gebruikelijk mee om de grootste prijzen binnen het intercollegiale voetbal. In 23 gespeelde wedstrijden liep de equipe uit Oklahoma liefst 21 maal als winnaar van het veld. Daarnaast was er geen enkele ploeg binnen de NAIA die het afgelopen seizoen vaker het net wist te vinden dan de University of Science and Arts, die met 124 doelpunten beschikken over een bijzonder productieve aanval.

Dat USAO het afgelopen seizoen hoge ogen gooide kan ook worden geconcludeerd uit de officiële NAIA women’s soccer top 25 poll, waarin de 25 beste ploegen worden opgenomen uit heel Amerika. Daar eindigde de Drovers afgelopen jaar op een prima 12e stek. Leuk detail; op plek nummer 24 vinden wij Spring Arbor, waar professioneel voetbalster en inmiddels ook Amerikaans international Bethany Balcer tot 2018 haar wedstrijden speelde.

Ondanks dat USAO afgelopen seizoen slechts 13 doelpunten incasseerde, ging coach Hampton de afgelopen maanden op zoek naar een versterking voor zijn defensie. Na een intensieve zoektocht kwam Hampton met zijn staf uit bij Dimara van Oosten, rechtsback van Feyenoord Rotterdam. De succescoach was gelijk onder de indruk van de energieke back en kijkt dan uit naar haar komst: ‘’Wij zijn enorm verheugd met de komst van Dimara aankomende zomer. Ze heeft een uitstekende achtergrond en speelt op een hoog niveau. Met haar technische en tactische kwaliteiten verwachten wij dat ze gelijk van grote waarde zal zijn. Ze is het type speelster die ons weer een stapje dichterbij de nationale titel brengt’’.

Dimara, die met torenhoge ambities afreist naar Amerika komende zomer, zal in Oklahoma vergezeld worden door een aantal landgenoten. Afgelopen seizoen maakten zowel Nynke Lanting en Nathalie Merts de overstap naar USAO, terwijl ook het men’s soccer team drie Nederlandse talenten in zijn gelederen heeft, te weten Bram Dekker, Angelo Leendertse en Sean Mook.

Wij zullen de verrichtingen van de Drovers nauwlettend in de gaten houden en wensen Dimara ontzettend veel succes in de VS!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.