Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

There’s a new dog in town! Floor de Ruiter is een UAlbany Great Dane!

In de herfst van 2021 maakt Floor de Ruiter de overstap naar Amerika. Bij de University of Albany zal ze sporten en studeren gaan combineren. Ze verruilt de velden van NHC Noordwijk voor de schoolbanken en velden van Albany, New York.  De Ruiter zal bij de UAlbany Great Danes de versterken en samen met Julie Rodijk de Nederlandse eer hoog houden.

Floor begon op de leeftijd van 6 met hockeyen. Ze was erg sportief aangelegd, naast hockey speelde ze tennis, en ze was ook nog een regelmatig op een paard te vinden. Op 12-jarige leeftijd koos Floor om haar focus te leggen op hockey en hiermee zo veel mogelijk te bereiken. Ze liet de andere twee sporten grotendeels vallen en begon zich te focussen op hockeyen op hoog niveau. Met resultaat, in de O14 van NHC Noordwijk speelde ze op het hoogst mogelijke niveau voor die leeftijd.

Als extra bekroning voor persoonlijke prestaties werd De Ruiter geselecteerd voor extra trainingen bij Hockey Academy. Hier heeft ze enorme stappen gezet met betrekking tot haar techniek en skills. In de O16 van Noordwijk wisten Floor en haar teamgenoten zich te bekronen tot pre-season kampioenen. In de Super B playoff wedstrijd was Floor belangrijk en scoorde ze zelfs de winnende goal!
Seizoen 2018-2019 (O16) eindigde met een sisser. De tweede plek werd behaald, maar dit was natuurlijk niet die eerste plek waar zo op gehoopt werd. Ook in het Super B nationale kampioenschap werd nét niet gewonnen. Met een derde plek moesten de dames van Noordwijk het doen.

In seizoen 2019-2020 speelde Floor met de O16 van Noordwijk in de hoogst mogelijke competitie die er is in de jeugd.
Floor staat bekend als een speelster die bijna overal in het veld uit de voeten kan. Ze speelt echter het beste als linkermiddenvelder. Ze creëert graag kansen en kan het spel erg goed lezen, waardoor ze precies kan inschatten wat er gaat gebeuren.

In juni 2021 zet De Ruiter een handtekening onder haar Vwo-diploma, om vervolgens te genieten van haar welverdiende zomer. Na deze zomer vertrekt ze naar Amerika om haar buitenlandse dromen werkelijkheid te gaan maken!

University of Albany is een prestigieuze D1 school. Floor zal dus op zowel academisch als sportief gebied flink wat te bewijzen hebben. De UAlbany great danes kijken uit naar de komst van Floor. Ze hopen dat Floor de verstekring is die komende jaren kampioenschappen gaat brengen.
De faciliteiten van UAlbany zijn prachtig. Typisch wat je verwacht van een D1 school. De hockeydames delen een kunstgrasveld met de lacrosseteams. Er is een tribune die plaats biedt aan ruim 2500 supporters, en de sfeer tijdens deze wedstrijden is altijd prachtig.
De school biedt ook onderwijs aan zo’n 18.000 studenten, een reusachtige school dus. Kortom, Floor gaat terechtkomen op een fantastische school waar ze zich binnen no-time thuis zal voelen!

 

Wij wensen Floor veel succes met het afronden van haar Vwo-opleiding en alvast heel veel succes en plezier in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.