Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

The Prairie Stars versterken zich met Robin Hendriks

The Prairie Stars versterken zich met Robin Hendriks

Robin Hendriks zal deze week nog de overstap maken naar de University Illinois at Springfield. Hij gaat voetballen en studeren in Illinois en voegt zich daarmee bij The Prairie Stars.

 

 

Op jonge leeftijd was Robin al liefhebber van de bal en op zijn zesde mocht hij dan eindelijk voor een club gaan spelen. Robin begon bij zijn lokale vereniging NSVV in de jongste jeugdteams. Al snel bleek dat de kleine Robin veel talent had en dit was ook de KNVB niet ontgaan. Robin werd zowel voor de o11 als de o13 van de district teams geselecteerd. In de daaropvolgende periode werd hij ook nog gescout door SBV Excelsior om testtrainingen te komen doen. Hier werd hij uiteindelijk ook geselecteerd om bij SBV Excelsior te komen spelen. Een bewijs dat hij veel talent had en op de goede weg was.

In de o15 en o17 werd Robin zelfs benoemd tot aanvoerder van zijn team.  Door zijn goede prestaties bij Excelsior kon er natuurlijk maar één club geïnteresseerd zijn en dat was inderdaad Feyenoord. Hier ging hij ook op proef, maar kwam uiteindelijk bij de amateur tak terecht van de club in verband met een blessure. In zijn eerste jaar (2016-2017)  in de o19 bij de club won hij de beker en het jaar daarop (2017-2018) werd hij gekozen als aanvoerder. Uiteindelijk kwam hij in het seizoen 2018-2019 uit voor het o23 talententeam van SC Feyenoord.

Robin is een veelzijdige middenvelder die het best uit de voeten kan op de nummer 10 positie, of als rechtsmidden. Een aantal sterke punten van de middenvelder zijn: zijn tactische inzicht, zijn passing, zijn scorend vermogen, zijn conditie en uithoudingsvermogen, zijn fysieke kracht, zijn winnaarsmentaliteit en zijn coaching. Allemaal eigenschappen die hem maken tot een sterke middenvelder die goed past binnen het team van de Prairie Stars in Springfield, Illinois.

 

 

The University of Illinois at Springfield

The University of Illinois at Springfield is zoals de naam al verraadt gelegen in Springfield, Illinois. De school heeft een studentenaantal van 4.146 en heeft een prachtige campus. Met athletic faciliteiten als The Recreation and Athletic Center kom je als Prairie Star niet te kort. Robin zal zijn ogen uitkijken in Springfield, dat is één ding dat zeker is.

 

UIS Prairie Stars Men’s Soccer

Het voetbalprogramma van The University of Illinois at Springfield komt uit in de Great Lakes Valley Conference van de NCAA Division II. Voordat ze deel uit maakte van de NCAA kwamen de Prairie Stars uit in de NAIA. In die jaren wonnen ze 3 keer het NAIA National Championship, namelijk in 1986, in 1988 en in 1993. In 1998 werden ze ook nog eens tweede. De UIS Prairie Stars spelen hun thuiswedstrijden in het Kiwanis Stadium. Het veld waar Robin ook mag gaan schitteren in het blauw en wit van de school.

 

 

Wij wensen Robin heel erg veel succes en vooral heel erg veel plezier in de VS!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.