Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Teun van Gansewinkel gaat voetballen bij Northern Michigan University

Teun van Gansewinkel gaat voetballen bij Northern Michigan University
Bron: San Moni Media

Teun begon op 4-jarige leeftijd met voetballen bij zijn lokale club VV Haaften in Nederland. Op 14-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar de Nederlandse amateurclub Focus ’07 om op een hoger niveau te spelen.

Bij Focus ’07 sloot Teun zich aan bij het O16-team, waarbij hij meteen een leeftijdscategorie oversloeg. Na slechts een paar wedstrijden bij zijn nieuwe club werd Teun gescout door de professionele Nederlandse voetbalclub FC Den Bosch. Hij trainde gedurende het seizoen 2021-2022 zowel bij FC Den Bosch als bij Focus ’07. Teun speelde een cruciale rol in de promotie van Focus ’07 en werd topscorer van het team. Na zijn eerste seizoen bij Focus ’07 werd hij officieel toegelaten tot de jeugdacademie van FC Den Bosch. In zijn debuutseizoen speelde Teun de meeste minuten in de hoogste nationale O16-competitie, waarbij hij speelde tegen de jeugdacademies van Ajax, PSV en Feyenoord. In dat seizoen, 2022-2023, werd hij opnieuw topscorer, deze keer bij FC Den Bosch O16.

In het huidige seizoen, 2023-2024, is Teun als 16-jarige gestart bij het O18-team van FC Den Bosch.

Na dit seizoen zal Teun vanaf augustus ’24 gaan spelen voor het men’s soccerteam van Northern Michigan University dat uitkomt in Division II. Het team met de bijnaam ‘Wildcats’ heeft dit jaar twee voorjaarswedstrijden gespeeld. In die wedstrijden heeft het team een record van 2-0, met 10 doelpunten voor en slechts één tegen. Hopelijk kan het team met Teun erbij volgend seizoen net zo goed spelen.

Wij wensen Teun veel succes bij zijn avontuur in Amerika en zullen hem op de voet blijven volgen!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.