Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Tessa Vonk wordt een Missouri Viking

Tessa Vonk wordt een Missouri Viking

Tessa Vonk gaat dit jaar Nederland verlaten voor een Amerikaans avontuur. Ze maakt de overstap naar de Missouri Valley College Vikings.

Tessa begon op haar 6e met volleyballen, dit deed ze bij Odin. Ze ontwikkelde zich zo goed dat ze op haar 10e al meespeelde bij de onder-14. Op 12-jarige leeftijd werd haar talent opgemerkt, waardoor ze mee mocht doen aan het RTC programma voor getalenteerde spelers. Datzelfde jaar maakte ze de overstap naar Spaarnestad, om op een hoger niveau te kunnen spelen. Toen Tessa 13 was deed ze mee met de onder-18, die actief waren in de Hoofdklasse, het hoogste niveau in Nederland.

De Nederlandse outside-hitter trainde op haar 14e mee met het senioren team, waarna ze op 16-jarige leeftijd defenitief de overstap maakte naar het senioren team. Tessa, die onder andere het Holland Top Tournament gewonnen heeft, zal een echte versterking zijn voor het team van de Missouri Vikings.

Bij de Vikings komt Tessa te spelen in het team met Nienke Nijendijk, wat we al eerder bekend hebben gemaakt. Samen zullen ze uitkomen in de Heart of America Athletic Conference. Tessa zal voortaan gaan spelen in de NAIA Division I, waar ze zichzelf mag gaan ontwikkelen.

 

Wij wensen Tessa veel succes en plezier in Amerika! Geniet ervan!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.