Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom Updates

Terugblik op 2023

2023 is alweer bijna ten einde. Wat een jaar en wat is het snel voorbij gevlogen. Het jaar waarin we veel dromen hebben mogen realiseren. We kijken met CEO Paul de Koning terug op een enerverend jaar.

“Allereerst wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor een het afgelopen jaar. Talenten, ouders, KingsTalent team, partners en iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen in het afgelopen jaar. Wij waarderen het vertrouwen en gaan knalhard het nieuwe jaar in.

In 2015 zijn mijn broer Han en ik KingsTalent gestart. Dat we in 2023, samen met ons geweldig team, meer dan 1.000 jongens en meiden hebben mogen begeleiden hun droom te verwezenlijken is waanzinnig. Niet alleen verwezenlijken maar daarbij de droom samen met onze talenten te beleven. Want zo zie ik dat. Ook tijdens de periode in de VS zijn we er. Waar de één zijn droom verwezenlijkt zonder enige tegenslag of hobbel, heeft de ander wat meer hobbels te nemen. Het boek van elke student-athlete is anders. Bij de één eindigt het avontuur na hoofdstuk 1. De ander schrijft een heel boekwerk met meerdere hoofdstukken (en zelfs meerdere boeken). Het één is niet beter dan het ander. Er zijn namelijk meerdere redenen om het avontuur aan te gaan.

Het jaar 2023 loopt ten einde. Een mooi moment om terug te kijken naar de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Wat zijn we trots op de meer dan 200 student-sporters die een nieuw avontuur zijn gestart dit jaar. Jonge student-athletes aan het begin van hun jonge carrière, academisch en sportief. Nieuwe hoofdstukken en/of boeken vol met avonturen. Nieuwe indrukken, teamgenoten, vrienden, opleidingen, taal etc.

Al deze student-athletes zouden zonder beurzen oftewel scholarships de weg naar Amerika niet hebben kunnen vinden. Dit jaar heeft KingsTalent meer dan €6.000.000 (!) aan nieuwe beurzen binnengehaald voor onze talenten. Een waanzinnig bedrag te bedenken dat dit bedrag is berekend op wat we nieuw hebben binnengehaald. Beurzen die zijn verlengd en doorlopen niet meegerekend.

Zoals jullie van ons gewend zijn in de jaarlijkse afsluiting kijken we terug op alle prestaties van onze talenten. Petje af voor onze student-athletes die dag in dag uit hard strijden om een betere versie te worden en te strijden voor titels en hun diploma.

We hebben alle sportieve achievements op een rijtje gezet.
– 125 Individual Awards
– 54 Conference Championships
– 6 National Championships
– 13 All American’s
– 1 National Player of the Year

Een special shout out gaat uit naar Sanne Hak (hockey), Pleun Lammers (hockey), Rick Hovinga (voetbal), Sietske Drijvers (softbal), Esmee Ames (softbal) en Dena Otten (volleybal) die met hun team het allerhoogste podium hebben weten te bereiken in Amerika – Het winnen van de nationale titel. Enorm knap om sport en studie te combineren.

Naast deze aansprekende sportieve awards mogen natuurlijk ook niet onze academische resultaten ontbreken. Dit jaar hebben 70 student-sporters hun carrière in de VS hun bachelor of master diploma behaald en daarmee hun actieve student-athlete carrière afgesloten. Waar het ene boek sluit gaat het andere boek open.

Waar sommige talenten na college het Amerikaanse of Europese profcircuit inrollen met profcontracten (oa Eef Kerkhof, Yesin van der Pluijm en Tami Groenendijk) kijken andere talenten naar de mogelijkheden om hun professionele carrière vorm te geven met een mooie baan in Nederland. KingsTalent legt voor deze talenten een stevige fundering in de zoektocht naar een nieuwe baan. In mijn optiek hebben student-athletes iets extra’s te brengen op de arbeidsmarkt. Mocht je dit lezen (vanuit HR perspectief) en zie je een meerwaarde in student-sporters in je organisatie? Dan lijkt het me goed om eens een kop koffie te drinken.

Het is de laatste dag van 2023 en dat betekent met onze focus op 2024 zijn gericht. Ik kijk enorm uit naar het aankomende jaar en de projecten die nu in volle voorbereiding zijn. Voor nu wens ik iedereen een fantastisch uiteinde van 2023 en een gezond en sportief 2024.”

 

Paul de Koning
CEO KingsTalent

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.