Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Talenten trekken de hoofdrol naar zich toe en gaan zich opmaken voor de beslissende wedstrijden van het seizoen!

Weten Joram Bogers, Rick Hovinga en Quinten Helmer zich van hun beste kant te laten zien in de beslissende wedstrijden van het seizoen? Lees er hieronder meer over!

Afgelopen vrijdag nam Joram Bogers het met ‘zijn’ Lewis University in de laatste 16 op tegen Indianapolis. In deze kraker nam de tegenpartij in de eerste helft duidelijk de overhand, maar toch wisten de ‘Flyers’ de score te openen. Na een uur spelen werd de score gelijk getrokken en dus moest de ploeg van Bogers weer aan de bak. In de tweede helft kwam Lewis iets meer in de wedstrijd wat zich ook uitte in de score. Na 83 minuten spelen wist Bogers de verwachtingen waar te maken en wist de ‘Offensive Player of the Year’ het voorbereidende werk te leveren op de 2-1. Lewis University wist de voorsprong vast te houden en de overwinning over de streep te trekken. Hierdoor mochten de ‘Flyers’ zich op gaan maken voor de krachtmeting tegen Maryville die twee dagen later al zou plaatsvinden.

De ploeg van Bogers neemt het op tegen een zeer geduchte concurrent waarbij een plek bij de laatste 4 op het spel staat. Lewis wist wederom enorm effectief met de kansen om te gaan, waar ze met enkele doelpogingen na ruim een uur spelen op een 2-0 voorsprong wisten te komen. Een rustige wedstrijd bleef het niet want Maryville wist tweemaal terug te komen door eerst de 2-1 en ruim tien minuten later de 3-2 binnen te schieten. De heren uit Illinois wisten de voorsprong niet meer te verspelen waardoor zij zich met trots mogen klaarmaken voor de halve finales. Bogers wist wederom de hoofdrol naar zich toe te trekken, waar hij met een doelpunt en assist onmisbaar was in het aanvalsspel van de ‘Flyers’.

Vervolgens schakelen we over naar Rick Hovinga. De ijskoude spits mocht het in de kwartfinales opnemen tegen Bethel University waar ze zijn naam niet snel meer zullen vergeten. De afmaker wist met twee doelpunten de schijnwerpers op zich te krijgen in de 2-0 overwinning. Na deze gelijkopgaande krachtmeting waarin Hovinga het verschil wist te maken, ging de volledige focus op de volgende wedstrijd. Twee dagen later moest er namelijk afgerekend worden met de heren van Oklahama Wesleyan University om een plek in de finale veilig te stellen.

In deze halve finale werd de ploeg uit Kansas behoorlijk op de proef gesteld. In deze test wist Mid America Nazarene licht de overhand te nemen, maar dit uiteindelijk niet kenbaar te maken in de score. Na 90 minuten stond de brilstand nog steeds op het scorebord waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Na slechts vijf minuten was het raak en kwamen de ‘Pioneers’ op voorsprong, wat ze niet meer weg wisten te geven. Hierdoor mag Hovinga zich opmaken voor een unieke wedstrijd waarbij ze het in de finale zullen opnemen tegen Milligan University.

Quinten Helmer nam het afgelopen zaterdag met Indiana University op tegen Notre Dame University. Ondanks dat de ploeg van Helmer veel dominanter aan de wedstrijd startte, was het de tegenpartij die de score opende in de 17e minuut. Indiana schrok hier niet van en wist ook na de 0-1 achterstand het meest dominante veldspel te tonen. Na ruim een uur spelen werd dit beloond en werd de score in de 63e minuut gelijk getrokken. Net als bij Hovinga werd ook deze wedstrijd niet beslist na 90 minuten waardoor er een verlenging aan te pas kwam. In deze extra speeltijd bleef het rustig waardoor een strafschoppenreeks de winnaar uit moest gaan wijzen. Ondanks dat Helmer succesvol was in de reeks trok Notre Dame University aan het langste eind en mogen zij zich gaan opmaken voor de halve finales.

Wij wensen Bogers en Hovinga nog veel succes in de belangrijke aankomende wedstrijden. Gas erop en geniet ervan!