Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Suze Leemans gaat Hockeyen in Amerika!

Suze Leemans gaat Hockeyen in Amerika!

Suze Leemans op naar een nieuw Avontuur in Amerika! Zij gaat hockeyen  voor University of Virginia.

Suze begon op 4-jarige leeftijd met hockey bij AHC. Op 12-jarige leeftijd maakte ze de overstap naar WMCH in Wageningen om te spelen op het hoogste nationale jeugdniveau. In de jeugd kwam ze ook uit voor het Nederlands elftal. Zo speelde ze met de O15 meerdere toernooien en wist ze als aanvoerder de finale tegen Duitsland te winnen. In 2020 heeft ze de volgende stap gezet in haar carrière. Ze ging hockeyen bij SCHC in het O18 team. Na 2 jaar hier gespeeld te hebben heeft ze de overstap gemaakt naar het eerste elftal van SCHC. In het seizoen 2022-2023 speelde ze meerdere wedstrijden in de European Hockey League en de Gold Cup. Dit seizoen is ze een basisspeelster en staat ze met onder andere oranje-speelsters Xan de Waard, Luarien Leurink en Kyra Fortuin op het veld.

Suze kan op alle posities op het middenveld spelen, maar komt het best tot haar recht als centrale middenvelder. Omdat ze op het hoogste (inter)nationale vrouwenniveau speelt, is Suze gewend om met de allerbesten te spelen en dat maakt haar een ongelooflijke allround middenvelder. Ze heeft een fantastische passerende vaardigheden, tactisch bewustzijn en is fysiek en atletisch met veel baltempo in haar spel.

Vrienden en familie omschrijven Suze als een enthousiast en ambitieus persoon die over een enorme hoeveelheid discipline beschikt als het gaat om het combineren van haar atletiek en academische vakken in haar dagelijks leven. Ze is erg leergierig en altijd op zoek om beide aspecten te verbeteren. Suze is een verantwoordelijk en volwassen persoon die zich gemakkelijk aanpast in een nieuwe omgeving en er alles aan zal doen om het beste uit zichzelf en haar teamgenoten te halen.

Binnenkort zal ze gaan spelen voor de University of Virginia. Het team is aan een redelijk goed seizoen bezig met veertien overwinningen en zeven verliespartijen. Wij weten zeker dat Suze hier een hele leuk tijd zal hebben en dat ze het super goed gaat doen! Wij wensen haar heel veel succes en horen graag leuke verhalen over haar prestaties!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.