Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Sophie van der Wal gaat de voorhoede versterken van Ohio University

Sophie van der Wal gaat de voorhoede versterken van Ohio University

De zeventienjarige rechtsbuiten Sophie gaat hockeyen bij Ohio University en zal haar huidige hockeyclub Gooische achter zich laten na vele mooie jaren.

Sophie begon met hockeyen bij Gooische toen ze vijf jaar oud was. Hier speelde ze altijd in de hoogste jeugdelftallen. Toen Sophie in de onder 16 kwam kende ze een van haar beste seizoenen. In het seizoen 2022-2023 schopte ze het met dit team tot de final 8 van het Nederlands kampioenschap en werd ze ook nog een topscoorder met 20 doelpunten. Het seizoen hierop kwam Sophie uit voor de onder 18 van Gooische in de landelijke elite competitie.

Vrienden omschrijven Sophie als een betrouwbaar en vrolijk meisje. Voor elke wedstrijd analyseert ze graag de tegenstander via videoanalyse om zichzelf zo goed mogelijk voor te bereiden om het andere team te verslaan. Op het veld is ze 100% gefocust en gemotiveerd om de wedstrijd te winnen. Ze heeft een geweldige spelmentaliteit en probeert haar mentaliteit op haar teamgenoten te projecteren.

In Amerika zal Sophie gaan spelen voor de universiteit van Ohio. Het team van coach Ali Johnstone kent een wisselvallig seizoen met verschillende ups en downs. Hopelijk kan Sophie net zoals bij Gooische haar speelsters motiveren en samen tot mooie prestaties komen.

Wij wensen Sophie veel succes met haar carrière bij Ohio University!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.