Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Sophie Huisman vertrekt naar Ohio en wordt een Miami Redhawk!

Sophie Huisman vertrekt naar Ohio en wordt een Miami Redhawk!

Sophie gaat aankomende zomer de Miami Redhawks versterken, die een sterk seizoen achter de rug hebben.

 

Het nieuwe team van Sophie heeft vorig seizoen een record neergezet van 13 overwinningen en acht verloren wedstrijden. In die 21 wedstrijden wist het team uit Ohio 46 doelpunten te maken, terwijl ze er zelf 31 incasseerde. Een gemiddelde van bijna 2.2 goals per wedstrijd is niet slecht, maar hier zou Sophie er volgend jaar toch een paar aan toe willen voegen.

De technische speelster kan zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten en speelt het best als linker- of rechtermiddenveldster. Haar pass en snelheid zorgen voor enorm veel gevaar. Verder beschikt Sophie over een goed tactisch inzicht en is ze sterk in balbezit.

 

De nieuwste aanwinst van de Miami Redhawks speelt hockey vanaf haar negende. Inmiddels heeft ze al veel bereikt in haar hockey carrière. Ze heeft in de jeugd bij Pinoké gespeeld en kwalificeerde zich in 2014/2015 voor de NK play-offs. Later wist ze zich te kwalificeren voor de NK in de zaal en ze is zelfs op internationaal hockeykamp gegaan naar Barcelona, waar ze nog als beste speelster werd gekozen. Vervolgens heeft ze het district Noord-Holland schoolhockey toernooi gewonnen en is ze tweede geworden op het NK schoolhockey! In haar eerste jaar in de senioren in seizoen 2018-2019 maakte ze de transfer van Pinoké naar HC Klein Zwitserland, hiermee speelde ze in de promotieklasse. Het seizoen daarop maakte ze de overstap van HC Klein Zwitserland naar LOHC Leiden, waarmee ze overgangsklasse speelt.

 

De nieuwe school van Sophie ligt in Oxford, Ohio en heeft campussen in Hamilton en Middletown. Er zitten bijna 20,000 studenten op Miami University, uit 79 verschillende landen en alle 50 staten. Met maar liefst 120 bachelor opleidingen en meer dan 70 masters is er genoeg om uit te kiezen. De universiteit is opgericht in 1809 en daarmee een van de oudste universiteiten in Ohio.

Wij kijken uit naar wat Sophie met haar nieuwe team gaat bereiken en blijven haar aandachtig volgen! Wil onze talenten ook volgen? Check dan onze Instagrampagina! @kingstalentnl

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.