Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Sofie Knook is verkozen tot America East Fans’ Choice Player Of The Year

Sofie Knook is door het publiek verkozen tot Player Of The Year in de America East Conference! Sofie heeft deze titel te danken aan haar uitmuntende spel gedurende het seizoen. De hockeyster van Umass Lowell kreeg tijdens het seizoen al drie awards uitgereikt door haar spel. 

Afgelopen zomer maakte de speelster van Umass Lowell de overstap van Nederland naar Lowell, Massachusetts. Waar sommige speelsters nog wel is last hebben van aanpassingsproblemen bij een team, was daar totaal geen sprake van bij Sofie. De nummer ‘8’ van de River Hawks kreeg gelijk een basisplaats toebedeeld en stond die vervolgens niet meer af. Het seizoen begon eigenlijk meteen al fantastisch voor Sofie, er werd met 3-0 gewonnen van Fairfield en Sofie hield achterin de deur voor de aanvallers van Fairfield goed dicht. De wedstrijd hierna werd met 1-0 verloren van Syracuse, maar toch speelde Sofie zo goed dat ze voor de eerste keer een award ontving: Defensive Player Of The Week. Een award winnen na je eerste twee wedstrijden in Amerika, dat kunnen er niet veel nazeggen!

Twee weken later was het weer raak voor Sofie. Nu was het alleen niet door haar verdedigende kwaliteiten, maar haar aanvallende kwaliteiten. Tegen Ball State zorgde Sofie voor de beslissing door 2-1 te maken in de laatste minuten van de wedstrijd. Eerder had ze haar team ook al op voorsprong gebracht. Dit keer kreeg Sofie de award America East Rookie of the Week. Twee awards binnen een maand, echt heel knap van Sofie, maar inmiddels weten we dat dit niet haar laatsten zouden zijn.

Sofie heeft in oktober nog een Rookie of the Week award gewonnen. Dit keer kreeg ze de award voor haar goals en assist tegen New Hampshire en Holy Cross. Beide wedstrijden werden in winst omgezet, dus dit was wederom een weekend om niet snel te vergeten. Als klap op de vuurpijl werd Sofie ook nog genomineerd als Player of the Year bij America East. Bij deze award mochten de fans kiezen wie zij de beste speelster van de conference vonden. Met hulp van alle vrienden en familie van Sofie is het gelukt om verkozen te worden tot speler van het jaar. Super gaaf Sofie!

Deze week reikt America East de rest van de awards uit en het zal ons niet verbazen als Sofie hierbij weer een award wint! Sofie in ieder geval gefeliciteerd met je award, blijf zo doorgaan!!

Op de hoogte blijven van onze talenten? Houd onze socials in de gaten voor dagelijkse updates!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.