Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Skagit Valley College versterkt zich met Jart Boerma

Skagit Valley College versterkt zich met Jart Boerma

De 18-jarige middenvelder Jart zal na de zomer de overstap maken naar het mannenvoetbalteam van Skagit Valley College dat uitkomt in de Northwest Athletic Conference (NWAC). Binnen de NWAC zijn er geen strikte divisies zoals in sommige andere atletische conferenties. Binnen de NWAC wordt het voetbalteam van SVC ingedeeld op basis van de grootte van de school.

Jart begon op 5-jarige leeftijd met voetballen bij zijn lokale voetbalclub VV Zuidlaarderveen in Nederland. Hij heeft altijd gespeeld in de hoogste jeugdteams van zijn club. Op 13-jarige leeftijd werd Jart gescout door de professionele Nederlandse voetbalclub FC Emmen voor een proefperiode. Helaas kwam er geen transfer tot stand. Jart besloot vervolgens over te stappen naar VV Annen om op een hoger jeugdniveau te spelen. Hij speelde een cruciale rol bij het winnen van opeenvolgende kampioenschappen in de U14- en U15-competities bij zijn nieuwe club VV Annen. In het seizoen 2023-2024 is Jart lid van VV Annen U19 en speelt hij in de op een na hoogste regionale U19-competitie in Nederland.

Jart is een veelzijdige speler die zowel als rechtsback of als centrale middenvelder kan spelen, maar het beste presteert als defensieve middenvelder. Hij is een spelverdeler op het middenveld die het tempo en de speelstijl bepaalt. Jart is sterk in het geven van diepe passes en lange passes. Hij behoudt gemakkelijk balbezit en verliest zelden de bal. Daarnaast heeft hij een sterke tactische intelligentie, neemt hij goede beslissingen op het veld en beschikt hij over een uitstekend uithoudingsvermogen. Vooral de laatste kwaliteit zal Jart goed van pas komen aangezien er in Amerika andere kwaliteiten worden verwacht van een middenvelder dan in Europa.

Wij wensen Jart veel succes met studeren en voetballen bij Skagit Valley College!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.