Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Sijmen van der Zee gaat voetballen voor Life University!

Sijmen van der Zee gaat voetballen voor Life University!

Opnieuw vertrekt er een talent via KingsTalent naar Amerika. Voetballer Sijmen van der Zee gaat studeren en sporten in Marietta, Georgia. Hij is één van de vele Nederlandse sporters die hun droom waarmaken aan Life University.

Al op zesjarige leeftijd begon Sijmen met voetballen bij zijn lokale club, Cobu Boys in Amersfoort. Nadat hij een indrukwekkend aantal van zestig doelpunten maakte in één seizoen, maakte hij de stap naar Spakenburg. Hier mocht hij op 14-jarige leeftijd al in de Onder-17 spelen. Ook in dit team bleek dat hij het scoren ook op een hoger niveau kon doorzetten.

Als 14-jarige had hij bij Spakenburg groot succes. Hij werd kampioen met zijn team, gaf de meeste assists in de competitie en kreeg de ‘most valuable player’ award. Zijn prestaties bij Spakenburg werden steeds beter en vorige seizoen speelde hij 30 wedstrijden, waarin hij goed was voor 35 goals en 19 assists. Daarnaast scoorde hij een hattrick tegen het nationale team van Haïti.

De 17-jarige aanvaller die het liefst als rechtsbuiten speelt, gaat dus de overstap maken van Spakenburg naar Life University in Marietta, Georgia. Zijn nieuwe team verloor afgelopen seizoen slechts drie wedstrijden in alle competities. Sijmen zal dus in een goed draaiend team komen waar hij zich mag gaan bewijzen met doelpunten en assists.

Wij wensen Sijmen erg veel succes met zijn mooie avontuur in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.