Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

ONU versterkt Nederlandse enclave met Mike Giannotta

ONU versterkt Nederlandse enclave met Mike Giannotta

De 19-jarige keeper met een verleden bij Willem II gaat vanaf deze zomer het doel verdedigen van bij Olivet Nazarene University.

 

 

Mike heeft in zijn nog jonge carrière al een aantal clubs gehad waar hij telkens een stapje hogerop ging. Zo is hij begonnen in zijn woonplaats Nieuw-Vossemeer bij de club NVS waarna hij de stap hogerop maakte naar v.v. Steenbergen. Hier wonnen ze de KNVB Beker voor amateurs en promoveerde ze naar de Hoofdklasse. Nadat Mike ook Steenbergen ontgroeit was maakte hij de stap naar RBC Roosendaal om daar weer over te stappen naar MOC`17. Bij MOC`17 werden ze kampioen in de hoofdklasse waarmee ze promotie naar de 4e divisie verdiende.

 

In de B1 maakte Mike uiteindelijk de overstap naar Willem II waar hij van 2015 tot en met 2018 actief was. Ook bij de Tilburgse profclub was de keeper zeer succesvol met kampioenschappen in de 1e divisie met de B1 en met Jong Willem II. Sinds dit seizoen is Mike keeper bij RKSV Halsteren 1 wat uitkomt in de Hoofdklasse.

Mike is een gemotiveerde keeper die sterk is in de 1 op 1 situatie. Met goede reflexen is hij daarnaast ook goed op de lijn. Hij beschikt over veel discipline waardoor hij waardoor hij geen moeite heeft om te leven als topsporter. Dit is een belangrijke kwaliteit in Amerika omdat je hier echt leeft voor de sport.

 

Bij ONU krijgt Mike te maken met een aantal Nederlanders die al eerder naar deze University zijn vertrokken. Zij kunnen hem helpen zijn draai te vinden binnen het team en binnen de University. Samen met een Nederlands blok in de verdediging voor zich, gaat Mike proberen om weer een kampioenschap bij te kunnen schrijven op zijn erelijst.

 

Wij wensen Mike veel succes bij Olivet Nazarene University met zowel zijn studie als het voetballen. We hopen nog veel van hem te horen en blijven zijn avontuur op de voet volgen. Ben jij nu ook geïnteresseerd in een carrière als student-athlete in de VS? Sign up now!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.