Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Katinka Ummels gaat Fortuna’54 verlaten en is een Northern State Wolf

De 18-jarige middenvelder gaat het Limburgse heuvelland achter zich laten voor Aberdeen in South Dakota. Hier gaat ze haar studie combineren met topvoetbal aan de Northern State University. Ze gaat genieten van een mooie campus met daarbij een volledig nieuw voetbal complex!

Katinka is haar voetbalcarrière begonnen bij Urmondia in haar geboorte plaats Urmond. Hier heeft ze tot en met de C1 bij de jongens gespeeld. Na de C1 maakte ze de overstap naar meisjes onder 17 maar daar bleef het niet bij. Terwijl ze in de MO-17 zat speelde ze regel matig met de jongens B1 en trainde ze en speelde ze met dames 1. Dit zorgde er vaak voor dat Katinka 3 wedstrijden in het weekend speelde. In deze drukke periode is ze benaderd door Fortuna’54 waar ze in 2017 de overstap naar maakte. Hier sluit ze regelmatig aan bij dames 1 wat in de hoofdklasse uitkomt.

Katinka is bijna 1.80m en heeft een zeer goede conditie wat voor een middenvelder in Amerika van groot belang is. Ze is niet bang voor een stevig duel en weet haar spreekwoordelijke mannetje te staan in het veld. Katinka beschikt over een goed inzicht gecombineerd met een goede pass zorgt dit ervoor dat ze haar teamgenoten vaak voor het doel kan zetten.

Bij Northern State University gaat Katinka genieten van een volledig nieuw voetbal complex waar ze zich optimaal kan voorbereiden op de wedstrijden. Samen met haar teamgenoten uit verschillende landen als Amerika, België, Engeland, Australië en Spanje gaat ze proberen de Nationals te bereiken. Met coach Ryszard Gorski, die aan zijn eerste seizoen bij de Wolves gaat beginnen, hebben ze een coach met NCAA D1 ervaring in huis gehaald. Als het totaal plaatje klopt bij de Wolves gaan er mooie dingen gebeuren dit seizoen. Met Katinka op het middenveld gaat dit vast en zeker goed komen.

Wij wensen Katinka veel succes bij Northern State University zowel op sportief als academisch vlak. Wij blijven haar op de voet volgen en brengen jullie de laatste nieuwtjes. Wil jij net als Katinka en onze andere talenten topsport combineren met een studie aan een Amerikaanse Universiteit? Schrijf je in!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.