Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

De Chowan University Hawks versterken zich met krachtpatser Joury den Boogert

De Chowan University Hawks versterken zich met krachtpatser Joury den Boogert

De 1,93m lange rechtsbuiten gaat zijn club TSC Oosterhout verlaten voor een avontuur in North Carolina. De 20-jarige krachtpatser gaat het team van coach Chris Whalley zowel letterlijk als figuurlijk versterken.

 

Joury speelt al bijna zijn hele leven voor de club uit Oosterhout en heeft de hele jeugdopleiding van TSC doorlopen. Maar zijn kwaliteiten bleven niet onopgemerkt, zo werd hij gescout voor Willem II en RBC en heeft hij in districtsteams van de KNVB gespeeld. Op zijn 17e maakte Joury zijn debuut voor het eerste van TSC en inmiddels is hij alweer ruim 2 jaar actief als vaste rechtsbuiten.

Joury was dus al eerder gescout en ook bij onze showcase vielen zijn kwaliteiten op. Daardoor werd hij direct gescout door Chowan University op de showcase in Gemert. Wat Joury op doet vallen is zijn snelheid waarmee hij menig verdediger passeert. Daarnaast beschikt hij over scorend vermogen maar met zijn goede inzicht is hij ook vaak de aangever. Zijn lengte en atletische bouw zorgen ervoor dat hij een fysiek sterke speler is die in Amerika het verschil kan gaan maken.

 

Chowan University heeft vorig jaar een goed seizoen achter de rug waarin ze 11 keer wisten te winnen, 2x gelijk te spelen en 4x te verliezen. Coach Whalley wil dit met versterkingen als Joury zeker gaan verbeteren en zo de nationals te bereiken. De universiteit zelf is gelegen in North Carolina en heeft een mooie campus met goede faciliteiten.

 

Wij wensen Joury veel succes op Chowan University met zowel zijn voetbal als zijn studie. Wij houden jullie op de hoogte van zijn vorderingen. Wil jij het avontuur met ons aangaan en je sport combineren met een studie in Amerika? Schrijf je in!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.