Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

FC Den Bosch keeper Bram Kaarsgaren vertrekt naar Amerika en is een Eagle

FC Den Bosch keeper Bram Kaarsgaren vertrekt naar Amerika en is een Eagle

De 19-jarige 1.98m lange doelman gaat de jeugdopleiding van FC Den Bosch na 4 jaar verlaten voor een avontuur bij de Carson-Newman Eagles. Het team dat uitkomt in de South Atlantic Conference heeft met Bram een nieuwe Nederlandse keeper van formaat binnen gehaald.

 

Bram begon zijn voetbalcarri├Ęre bij zijn lokale club rkvv Den Dungen waar hij 6 jaar actief was. De keeper viel op bij de scouts en speelde zich in de kijker voor Willem II/RKC Waalwijk waar hij 4 jaar in de jeugdopleiding speelde. Na het splitsen van deze jeugdopleiding en de samenwerking van RKC en FC Den Bosch kwam Bram terecht bij Brabant United en uiteindelijk FC Den Bosch. Bram keept nu in de JO-19 van FC den Bosch waarmee ze uitkomen in de eerste divisie.

 

Met zijn 1,98 is Bram een grote kerel waardoor hij heer en meester is in de lucht. Een van zijn sterke punten is dan ook de hoge bal. Voorzetten, corners en vrijetrappen die vanaf de flanken komen zijn bijna altijd voor de grote keeper. Ook beschikt bram over een goede nauwkeurige trap zowel van de grond als uit zijn handen. Hiermee kan hij het spel verleggen en zijn team onder de druk uit helpen. Een andere kwaliteit van Bram is zijn coaching, hij coacht zijn team genoten luid en duidelijk waardoor iedereen op de goede positie staat.

In Amerika gaat Bram spelen voor Carson-Newman University. Hij gaat hier de plek van Twan Verweij overnemen die na 2 mooie seizoenen is afgestudeerd. De school komt uit in de South Atlantic Conference waar ze tegen scholen als Queens University of Charlotte en Tusculum University spelen. Dat de Eagles van lange keepers houden is wel duidelijk want naast Bram was ook Twan Verwij 1.98m. Doordat hier geen verschil in is en de keeper nog steeds de koning in de lucht is hoeft de verdediging zich niet aan te passen. Een betere opvolger konden ze niet wensen.

Wij wensen Bram veel succes bij de Carson-Newman Eagles en met zijn studie. Wil jij net als Bram het avontuur met ons aan gaan en topsport combineren met een mooie studie in Amerika? Schrijf je in!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.