Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

Showcase overtreft verwachtingen!

Showcase overtreft verwachtingen!

Na maanden van voorbereiding was het zaterdag 9 januari eindelijk zover, de KingsTalent Dutch Soccer Showcase. Een belangrijke en spannende dag voor zowel de talenten als KingsTalent. Hieronder een korte terugblik.

Met gespannen koppies verzamelden zo’n 27 talenten in de kantine wachtend op wat komen zou.
Onder leiding van een vijftal Nederlandse trainers werd er om 10.00u gestart met de trainingssessie. Nadat de eerste spanning uit de benen was gespeeld werd er direct een hoog niveau gehaald met heel aardig combinatiespel. Na een uur werd de training afgesloten met een afwerkvorm.

Aansluitend was er ruim de tijd om bij te komen van deze inspanningen en te lunchen. Tijdens de lunchpauze heeft Lars Blenckers, deze zomer door KingsTalent geplaatst bij Urbana University te Ohio, ons meegenomen in zijn avonturen die hij de afgelopen vijf maanden heeft beleefd. Natuurlijk nam hij hierna ruim de tijd om zowel vragen te beantwoorden van talenten als van aanwezige ouders.

Na deze presentatie stond het belangrijkste onderdeel van de dag op de planning; de wedstrijd. In een wedstrijd (3x 30min) werd er fel gestreden voor de overwinning. Uiteindelijk was het team zwart dat aan het langste eind trok; 3-1.

Highlights KingsTalent Showcase 09-01-2016:

KingsTalent Showcase ’90 minutes’ 09-01-2016:

 

Na afloop van de wedstrijd hebben aanwezige Amerikaanse coaches volop van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een persoonlijk gesprek aan te knopen met hun toekomstige aanwinsten. Een elftal spelers heeft ter plaatse de mogelijkheid gehad om (een of meerdere) gesprekken te voeren. Spelers die niet in aanmerking kwamen voor een gesprek hoeven overigens niet te treuren, aangezien de gehele showcase in zijn geheel is opgenomen. Deze zal op korte termijn worden verstuurd naar coaches in Amerika.

Natuurlijk zijn we trots dat negen Amerikaanse College, verspreid over het hele land, zijn ingevlogen om de talenten van dichtbij te aanschouwen. Een greep uit de aanwezige staten;

– Missouri
– Texas
– Montana
– Ohio
– Iowa
– Nebraska
– Michigan
Zij waren meer dan lovend over het niveau van de aanwezige spelers en organisatie. Vrijwel alle aanwezige coaches hebben aangegeven het volgende jaar zeker weer aanwezig te zijn.

Als organisatie kijken we terug op een fantastische dag met volop kwaliteit, strijd en plezier. We zijn trots op onze spelers die hebben deelgenomen aan de dag. Enerzijds door zeer sterk te spelen, anderzijds door de uitstekende onderlinge sfeer op- en buiten het veld. Complimenten.

Daarnaast gaat onze dank ook uit naar de Nederlandse veldcoaches en andere vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Nogmaals dank hiervoor.

Foto’s en volledige wedstrijdfilm volgen zsm, hou hiervoor deze site in de gaten. To be continued…

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.