Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Sarah Breukelaar wordt een Viking

Sarah Breukelaar maakt dit jaar de overstap van DZC’68 naar de Bethany Lutheran College Vikings.

Sarah begon op haar 7e met voetballen bij haar lokale voetbalclub VVG’25. Daar werd ze kampioen en topscorer in de onder-13 van de club. Een paar jaar later maakte ze de overstap naar DZC’68. Hiermee speelde Sarah in het seizoen 2018-2019 op het hoogste nationale niveau voor dames o-17. Ook speelde ze dat seizoen een wedstrijd tegen het nationale onder-16 team van Japan.

Sarah stapt deze zomer dus op het vliegtuig richting Minnesota. Sarah gaat voetballen voor de Bethany Lutheran Vikings, die uitkomen in de NCAA Division III. De Vikings spelen hun wedstrijden in de Upper Midwest Athletic Conference.

De Nederlander zal een van de weinige buitenlandse spelers zijn komend jaar. Op dit moment spelen er maar twee buitenlanders voor de Vikings. Eén Spanjaard en één Colombiaan.

Vorig jaar kwalificeerde Bethany Lutheran zich voor het eerst sinds 2016 voor het UMAC Tournament. Dit deden ze in het eerste seizoen onder hoofdcoach Emma Morris. In 2019 ontvingen twee spelers van de Vikings een All-Conference Honor. Dat wil zeggen dat ze bij het beste team van de Conference behoren. Dit geef aan dat Sarah in een team met kwaliteit terecht komt.

Wij zijn er van overtuigd dat Sarah een toegevoegde waarde gaat zijn voor de Vikings. We wensen haar alvast  heel veel succes en plezier tijdens haar tijd in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.