Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Sander van Oevelen voetbalt volgend jaar in West Virginia!

Sander van Oevelen voetbalt volgend jaar in West Virginia!
Bron:020photograph / Ineke de Haan

Sander vertrekt bij AFC om volgend jaar te gaan voetballen en studeren bij West Virginia University Institute of Technology.

Sander begon op vier jarige leeftijd met voetballen bij voetbalclub AFC, een van de grootste en meest prestigieuze semi-professionele voetbalclubs in Nederland. Hij speelde in de hoogste jeugdteams van de club en nam deel aan de hoogste nationale jeugdcompetities in Nederland. In 2018 won Sander de competitie met de AFC onder 16 selectie. In de onder 18 selectie werd hij aanvoerder van het team en werd hij kampioen met zijn team. In de tweede seizoenshelft speelde hij in de op één na hoogste onder 18-competitie met profacademieteams (zoals FC Groningen en FC Twente). In het seizoen 2022-2023 maakt hij deel uit van AFC onder 18, uitkomend in de ‘Derde Divisie’ (op twee na hoogste U18 divisie).

Familie en vrienden omschrijven hem als een energiek en vrolijk persoon. Zowel op als naast het veld doet hij er alles aan om zijn doelen te bereiken. Sander ziet kritiek als een manier om zichzelf te verbeteren en is altijd leergierig.

Sander speelt het best als verdedigende middenvelder, maar kan ook goed als midden- of rechtsback uit de voeten. Volgend jaar maakt hij de stap naar Amerika om daar te gaan voetballen en studeren. Dit gaat hij doen bij West Virginia University Institute of Technology. Het team uit West Virginia wist afgelopen seizoen 13 wedstrijden te winnen. Met de komst van Sander volgend seizoen hebben ze een sterke speler erbij!

We wensen Sander veel succes en plezier in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.