Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Safien gaat tennissen bij Gonzaga University!

Safien gaat tennissen bij Gonzaga University!

De zeventienjarige Safien Boulonois komt uit een echte tennisfamilie en gaat haar kunsten vertonen bij Gonzaga.

Op jonge leeftijd begon Safien bij LTC Bloemendaal. Na een mooie en goede tennisloopbaan maakte ze de overstap naar Arnolduspark. Daar heeft ze een indrukwekkende jeugdcarrière gehad. Zo stond ze op haar twaalfde 24e op de Nederlandse ranglijst, toen ze zestien jaar oud was stond ze zelfs derde op deze ranglijst. Daarnaast heeft ze niet alleen individueel succes gehad, op haar zestiende is ze namelijk Nederlands kampioen geworden met het dubbelspel. Maar Safien kan niet alleen goed tennissen ze heeft namelijk tot haar dertiende op hoog niveau gevoetbald (hoofdklasse meiden, 2e klasse jongens). Dat vond ze erg leuk, maar was helaas niet meer te combineren.

Nu heeft ze haar focus verlegd naar ITF junior toernooien om internationale ervaring op te doen, met twee titels in het dubbelspel en een finaleplaats in het enkelspel. Deze ervaring heeft bijgedragen aan een aanzienlijke stijging in haar ranking, met een UTR-stijging van 8.53 naar 8.96 in slechts drie maanden.

Daarnaast is ze ook actief op het hoogste niveau van de Nederlandse competitie, met een indrukwekkende winst-verliesverhouding van 15-1 in de 1e klasse gemengd op zondag, mede hierdoor is ze team kampioen geworden en promoveerde Safien naar de Hoofdklasse.

Het bijzondere aan het verhaal van Safien is dat ze zelf een official visit gehad heeft. Een visit kan worden aangeboden door een school om te laten zien hoe de ervaring is op deze university. Zo bood Gonzaga University tennis team haar aan om voor twee dagen over te komen. Een geheel verzorgde reis van maar liefst 7.700 km om de school, coaching staf en teamgenoten te leren kennen.

Maar naast tennis is Safien ook een goede student zo heeft ze haar eerste middelbare jaar atheneum/gymnasium gedaan waar ze in Latijn uitblonk met een 9,2. Vanwege haar drukke tennisschema besloot ze over te stappen naar vwo, waar ze alle vakken in het Engels volgde. De taalbarrière zal dus voor Safien geen enkel probleem zijn.

Wij wensen Safien veel succes bij Gonzaga en in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.