Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

SAC ‘Freshman of the Year’ – Sara Vijfhuizen

Sara Vijfhuizen is verkozen tot ‘Freshman of the Year’ in de Sooner Atlantic Conference. Sara speelt sinds dit seizoen voor USAO, oftewel University of Science and Arts of Oklahoma. Sara speelt in de verdediging voor USAO en heeft dit seizoen daarnaast ook bewezen doelpunten te kunnen maken! Vandaag speelt USAO in de halve finale van het conference tournament tegen Mid America Christian. Sara kan ondanks dat het seizoen nog niet voorbij is al terugkijken op een goed seizoen, zowel individueel als met het team.

Voorafgaand aan het seizoen werden twee oefenwedstrijden gespeeld door USAO met wisselend succes. East Central University werd met 6-1 verslagen, maar er werd wel met 3-1 van Midwestern State verloren. Dit was overigens de eerste van de twee nederlagen die geleden werden, want de rest van het seizoen verliep eigenlijk fantastisch voor Sara en haar team. Na de verloren wedstrijd in de voorbereiding werden de 10 wedstrijden die volgden allemaal gewonnen! Met een doelsaldo van 52 goals voor en slecht 2 tegen, ongelofelijke statistieken! In die reeks hield Sara 8 keer de ‘0’ met haar medeverdedigers.

Op 5 oktober werd de laatste nederlaag en de enige officiële nederlaag geleden tegen John Brown, er werd met 1-0 verloren. Sara en haar team rechtte de rug na deze nederlaag, want alle wedstrijden die volgden werden in winst omgezet en om een beeld te geven van hoe goed USAO is, zijn hier de uitslagen van die wedstrijden: 13-0, 3-0, 9-0. 4-1, 9-1, 2-1, 7-0 en 8-1. We mogen de conclusie wel trekken dat de ‘Drovers’ veel te sterk waren voor hun tegenstanders. Zelfs Sara liet als verdediger 6 doelpunten noteren dit seizoen. Er zijn weinig verdedigers die dit na kunnen zeggen.

In de wedstrijden waar het omging dit seizoen kreeg USAO slecht 7 tegendoelpunten en dat in 19 wedstrijden. Heel erg weinig dus, daarnaast werd er ook 12 keer een cleansheet bijgeschreven. Sara heeft haar werk dus goed gedaan in de achterhoede van de ‘Drovers’. Het is dit seizoen ook niet één tegenstander gelukt om meer dan één doelpunt te maken tegen USAO. Oftewel de deur zat elke wedstrijd potdicht voor tegenstanders.

Zoals eerder vermeld neemt USAO het vandaag op tegen Mid American Christian in de halve finale van het conference tournament. Eerder dit seizoen won Sara met 3-1, dus laten we lopen dat er vandaag weer een positief resultaat geboekt wordt. Succes Sara!

In ons nieuwsbericht kan je ook de andere award-winnaars terugvinden! Het zijn er genoeg en zullen er nog een heel aantal volgen!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.