Terug naar het overzicht
Awards

Sabine de Ruijter is Freshman of the Week

Dit weekend heeft het hockeyteam van Villanova University een goed conference weekend achter de rug. Sabine was hierin van groot belang waardoor ze is uitgeroepen tot Freshman of the Week in de Big East Conference!

De Wildcats hebben een goed vierde weekend van de conference beleeft. Het hockeyteam van Villanova University speelde twee wedstrijden tegen Quinipiac, op zaterdag en zondag. Zaterdag was de ploeg van Villanova University te sterk voor Quinnipiac. Ze kwamen na 18 minuten met 1-0 achter te staan maar na 33 minuten stond het weer gelijk. Vrijwel direct na de gelijkmaker wist Sabine de Ruijter de 2-1 te scoren. In het laatste kwart van de wedstrijd scoorde ze opnieuw waarna de voorsprong werd uitgebreid, totdat Quinnipiac in de slotfase nog één keer wist te scoren waardoor de eindstand werd bepaald. 3-2 in het voordeel van de Villanova Wildcats.

Zondag speelden ze opnieuw tegen Quinnipiac maar dit keer verliep het iets soepeler. Deze wedstrijd eindigde in een 5-0 overwinning voor Villanova. De Wildcats waren duidelijk sterker en Sabine was opnieuw belangrijk in deze wedstrijd. Ze gaf de assist waaruit het laatste doelpunt viel.

Sabine wordt gezien als sleutelspeler binnen het team in de defensie. Ze wist dit seizoen al 19 schoten te lossen waarvan 10 op doel. Hiermee staat ze bovenaan deze lijst van haar team. Ook verdedigend is ze van belang doordat ze een aantal belangrijke verdedigende acties wist te verrichten.

Wij willen Sabine van harte feliciteren met deze mooie prestatie, en met haar verjaardag!

Zaterdag 27 maart speelt Sabine met haar team de volgende wedstrijd, thuis tegen Drexel University. Dat is tevens de ploeg van Amber Brouwer, Isabel Jacobs en Puk Thewessen.