Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Sabien Timmers: Een Strijdster in het Water

Sabien Timmers: Een Strijdster in het Water

Op elfjarige leeftijd dook Sabien voor het eerst competitief het zwembad in bij zwemvereniging ZWK Merlet in Cuijk. Komende zomer zal ze de overstap gaan maken naar Bethel University – Indiana.

Sabien haar reis begon bij ZWK Merlet, waar ze in de C-klasse van de Nationale Zwemcompetitie in Nederland uitkwam. Haar talent viel op en in 2016 zette ze haar zwemcarrière voort bij Aqua-Novio’94 in Nijmegen, een trainingscentrum voor zwematleten die op het hoogste nationale niveau strijden.

In het seizoen 2022 nam Sabien de stap om haar atletische en academische carrières te balanceren door over te stappen naar Vivalo. Hier kon ze haar studie beter combineren met haar atletiektrainingen, terwijl ze haar passie voor zwemmen behield.

Buiten het zwembad wordt Sabien door vrienden en familie beschreven als sociaal, enthousiast en betrouwbaar. Ze is leergierig en vastberaden, altijd bereid om anderen te helpen. In het water is Sabien een perfectionist, gedisciplineerd en competitief, maar altijd met respect voor haar tegenstanders. Zeheeft indrukwekkende prestaties neergezet in haar carrière, waaronder:

  • 2016: 4e plaats op de 1500 meter vrije slag bij de Nationale Kampioenschappen (senioren).
  • 2017: 1e plaats op de 1500 meter vrije slag bij de District Kampioenschappen Gelderland en Overijssel (senioren).
  • 2017: 1e plaats op de 400 meter wisselslag bij de District Kampioenschappen Gelderland en Overijssel (senioren).
  • 2018: 1e plaats op de 400 meter wisselslag bij de District Kampioenschappen Gelderland en Overijssel (senioren).
  • 2018: 1e plaats op de 1500 meter vrije slag bij de District Kampioenschappen Gelderland en Overijssel (senioren).
  • 2023: 4e plaats op de 400 meter wisselslag bij de District Kampioenschappen Limburg (senioren).

En meer.

Sabien heeft bewezen dat ze een gedreven en toegewijde atlete is, zowel in het water als daarbuiten. Haar vastberadenheid, discipline en liefde voor de sport hebben haar naar indrukwekkende hoogten gebracht, en haar toekomst ziet er rooskleurig uit.

Wij Wensen Sabien heel veel succes in Amerika en kunnen niet wachten om mooie verhalen te horen over haar prestaties in de VS.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.