Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Sabien Paumen wordt een UPenn Quaker!

Sabien Paumen wordt een UPenn Quaker!

De zeventienjarige keepster stapt binnenkort in het vliegtuig richting Philadelphia, Pennsylvania om zich aan te sluiten bij het field hockey team van de UPenn Quakers! Hierbij zal ze gaan uitkomen in de prestigieuze Ivy League en zal ze samen met ploeggenoot Lis Zandbergen mee gaan strijden voor de titel.

 

Sabien begon op haar vijfde  met hockeyen bij haar lokale hockeyclub Panasj. Tot haar tiende speelde ze als veldspeler, waarna ze zich focuste op de keeperspositie. In het seizoen 2015-2016 volgde ze dan ook keeperstrainingen op de Goalieworks Keepers Academy. Niet lang daarna verkaste ze naar de grote hockeyclub HGC om deel te nemen aan trails voor de Onder 16 jeugdacademie, waarvoor ze uiteindelijk werd toegelaten en uitkwam in de National Elite League voor Onder 16. Het seizoen daarna, 2016-2017, trainde zij mee met het dames 1 elftal van HGC. Dit was echter van korte duur, want in het seizoen 2017-2018 vertrok ze naar Augustinus Dames 1 en kwam ze uit in de Super A league. Even later kwam ze als Onder 16 speelster uit in de Onder 18 en zat Sabien in de voorselectie van het Nederlands Elftal Onder 16. De seizoenen daaropvolgend besteedde ze ook aan het volgen van keeperstrainingen, dit keer bij de Erasmus Keepers Academie. Uiteindelijk kwam ze uit voor het Dames 1 team van Augustinus en zat ze wederom bij de voorselectie voor het Nederland Hockeyteam, dit keer voor het Onder 18 team.

Tot nu toe kunnen we wel stellen dat de UPenn Quakers een erg ervaren keepster in huis hebben gehaald. Deze lijn wil Sabien natuurlijk graag doortrekken in The States. Haar explosiviteit en uitstekende reflexen maken haar een uitstekende keepster. Haar specialiteit is de 1 vs 1, hierin is ze ijzersterk. Kom daar maar voorbij!

 

De University of Pennsylvania is een academisch erg sterke school. UPenn staat namelijk geranked op #11 in de wereld, een prestatie van formaat! Van de 100 aanmeldingen op deze school, worden er maar 8 (!) aangenomen. Waar niet alleen Lis er één van is, maar ook Sabien. Wij zijn erg trots dat wij Sabien hebben mogen begeleiden naar deze fantastische school 😊

Wij blijven Sabien op de voet volgen in Amerika en wensen haar enorm veel plezier en succes!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.