Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Ruben Wolthuis gaat naar Amerika!

Ruben Wolthuis gaat naar Amerika!

Komende zomer stapt Ruben Wolthuis op het vliegtuig naar Oklahoma. Hier gaat hij namelijk sport en studie combineren aan de Oklahoma Christian University.

Ruben begon op zijn zesde met voetballen bij de plaatselijke club Veendam 1894. Vanuit zijn periode bij deze club kreeg hij verschillende aanbiedingen van Betaald Voetbal Opleidingen om voor de jeugdopleiding te komen spelen. Uiteindelijk verkaste Ruben naar VV Hoogezand om op hoger niveau te gaan spelen. Hier heeft hij nog goede prestaties geleverd met onder andere de Onder-19 en uiteindelijk is hij nu vaste speler van het eerste elftal. Ruben is een speler met veel ervaring die uitstekend past bij het Amerikaanse voetbal. Door zijn kracht en pass technieken was de coach super enthausiast om nog een Nederlander toe te voegen aan zijn team. Met mede KingsTalent student-athlete Joep Claassen kan Ruben een gooi doen naar het kampioenschap. De klik die hij had met de coach zorgde voor een goed gevoel bij beide partijen en daardoor was het een overduidelijke keuze om voor deze school te gaan. Onder het bewind van coach Mitchell Sowerby zijn de Eagles een nieuwe weg ingeslagen en gaan komend seizoen dus volledig voor de winst van de Lone Star Conference.

Oklahoma Christian University is een school met een goed academisch en athletic programma. Het men’s soccer team speelt zijn wedstrijden in de Lone Star Conference. De school ligt in Edmond, Oklahoma en kent ongeveer 2.000 studenten. Wij zijn ervan overtuigd dat Ruben van directe impact kan zijn voor het team en headcoach Sowerby.

Heel veel succes en plezier toegewenst in de VS, Ruben!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.