Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

RSC All Conference – Geert Bijl

Een multifunctionele voetballer met een uitstekend rechterbeen maakt momenteel al 2 seizoenen furore in de Verenigde Staten.. Geert Bijl! Bijl vertrok ruim een jaar geleden uit Nederland om te gaan studeren en voetballen bij Missouri Valley College. Na één seizoen klopte Point Park University op de deur en wilde maar wat te graag de technicus inlijven.. en met succes want de middenvelder was dit seizoen helemaal het mannetje bij de Pioneers uit Pittsburgh!

 

 

 

Geert begon op jonge leeftijd met voetballen bij SV Kampong waarna hij 15 jarige leeftijd de overstap maakte naar eerste klasser FC Zutphen! Bijl wist zichzelf hier al snel in de basis te knokken en groeide uit tot een wel gewaardeerde basiskracht op het middenveld. Bijl heeft met zijn sterke rechterbeen een fantastisch schot in de benen en pikt met regelmaat zijn doelpunt mee.. en dat bleef niet onopgemerkt want Missouri Valley wist de middenvelder in de zomer van 2017 over te nemen! Bijl kende hier een zeer succesvol seizoen met de ‘Vikings’, hij werd namelijk kampioen en schopte het tot de finale van de Nationals. Door deze prestaties speelden Bijl zich natuurlijk in de kijker van andere top scholen.. een die wel oren had naar de nummer 10 was Point Park University! Afgelopen zomer namen de Pioneers de middenvelder over van de Vikings en haalden hiermee dus een speler binnen die het spel kan verdelen en aanvallend zeer sterk is.

 

 

 

En aanvallend sterk blijkt het dit seizoen ook weer te zijn want hij maakt in 17 optredens 9 doelpunten en levert 2 assists af.. hiermee kroont hij zichzelf als topscorer van het team! Bijl startte elke wedstrijd en is dus van onschatbare waarde voor de Pioneers. De nummer 10 begon als een komeet bij Point Park met 3 goals en 1 assist in zijn eerste 2 wedstrijden.. zijn draai heeft hij dus meteen gevonden bij het team uit Pittsburgh! Gedurende de rest van het seizoen weet Bijl daar nog 6 doelpunten aan toe te voegen en kent hij dus een prima gemiddelde voor een middenvelder.

Een van zijn mooiste doelpunten maakte hij tegen Midway waarbij hij met een fantastisch afstandsschot de keeper wist te verschalken!

 

 

Met de Pioneers kende Bijl een wisselvallig seizoen met 10 overwinning en 6 nederlagen en eindigde 3e in de conference, toch kon dit seizoen een positief einde krijgen door het behalen van de Nationals.. maar dit mocht niet zo zijn. Tegen Brescia ging het namelijk in de kwartfinale al mis.. Brescia leek op voorhand een te kloppen tegenstander maar niets bleek minder waar want het had aan Brescia een tegenstander met lef. Uiteindelijk trok Brescia ook aan het langste eind en werd er met 2-1 verloren van de ploeg uit Kentucky. Het seizoen kent dus een vroegtijdig einde voor de Pioneers.. toch kan Geert Bijl persoonlijk terugkijken op een sterk seizoen van zijn kant! Dat blijft dan ook niet zonder beloning want de dynamische middenvelder werd verkozen tot RSC All-Conference speler en behoort dus tot de beste spelers van de conference! Congratulations!

 

 

 

Een sportman als Geert heeft zijn vizier alweer op het volgende seizoen staan.. een seizoen waar de Nederlander ongetwijfeld weer geweldige dingen gaat laten zien! Ben je benieuwd naar meer prestaties en avonturen van onze talenten? Check onze Instagram pagina voor de meest actuele nieuws feed!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.