Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Romee Joosten is de nieuwste Nederlandse toevoeging aan het Syracuse Orange team!

Romee Joosten is de nieuwste Nederlandse toevoeging aan het Syracuse Orange team!

Na al dat lange wachten is de tijd dan eindelijk daar: Romee Joosten mag naar Syracuse, New York om sporten en studeren te gaan combineren. Na lang gewacht te hebben mag Romee vertrekken naar een van de meest prestigieuze universiteiten op het gebied van D1 hockey. Afgelopen week in Romee dan eindelijk vertrokken richting haar 5 Nederlandse teamgenoten en nieuwe avontuur!

 

Romee is een talentvolle atleet, dit was van jongs af aan al bekend. Dat ze een atleet zou worden was al vroeg bekend aangezien haar (groot)ouders vroeger allemaal op (inter)nationaal topniveau hebben gesport. Romee begon haar hockey carrière bij lokale hockeyclub Berkel-Enschot. Op 11-jarige leeftijd werd ze gescout voor het Zuid-Nederlandse jeugdteam. Dit was voor Romee het begin van iets moois. Op 12-jarige leeftijd werd ze geselecteerd door HC Tilburg om in hun jeugdopleiding te komen spelen, HC Tilburg was een club die uitkwam op het hoogste Nederlandse jeugdniveau. In datzelfde jaar wist ze het Zuid-Nederlandse jeugdelftal ook te behalen, waar ze uiteindelijk twee jaar voor mocht spelen.

In de O14 van HC Tilburg wist ze het Zuid-Nederlandse kampioenschap te winnen, gevolgd door ‘slechts’ een tweede plek in de O16. Ze wist in dit jaar wel een persoonlijke prestatie neer te zetten: ze werd geselecteerd voor het 2e Nederlandse O16-team.
In seizoen 2017-2018 maakte Joosten de overstap naar HC Den Bosch, een van de grootste een beste hockeyclubs van Nederland. Ze ging spelen voor het O18-team, maar mocht ook op regelmatige basis meetrainen met het eerste seniorenteam.

 

Dit jaar heeft Romee de stap terug gemaakt naar HC Tilburg waar ze speelt in het eerste seniorenteam, wat uitkomt in de promotieklasse. Ondanks dat ze het hier erg naar haar zin heeft en goede prestaties neerzet, heeft ze toch het gevoel dat de stap naar Amerika meer voor haar is weggelegd momenteel.

Romee is een defensieve speler met een uitstekend uithoudingvermogen en een (voor aanvallers) dodelijke versnelling. 1-tegen-1 duels zijn haar specialiteit, niemand komt langs Romee af in een 1-tegen-1 situatie. Eenmaal aan de bal is het geen zware taak om aan de bal te blijven, een goede inspeelpass heeft ze ook in huis. Kortom, Romee is een degelijke, betrouwbare verdediger waar menig aanvaller voor vreest. Haar jarenlange ervaring op topniveau maakt haar een zeer complete speler die alles in huis heeft om te knallen in de VS!

 

Syracuse University is opgericht in 1870 en ligt in het hart van Central New York. De universiteit kijkt uit op de stad Syracuse, met een inwonersaantal van 700,000 mensen! Syracuse University heeft ruim 22,000 studenten en biedt meer dan 200 majors en 100 minors aan. Ze staan daarmee dan ook trots op nummer 54 van ‘The Best National Universities’ van U.S News & WR.

Syracuse biedt zowel voor mannen en vrouwen diverse sportprogramma’s aan, waar hockey er één van is. Het aankomende team van Romee komt uit in Divisie 1 van de NCAA, en speelt jaarlijks mee voor de conference kampioenschappen. Het field hockey programma van Syracuse staat dan ook bekend als een van de besten in het land.

Bij Syracuse zal Romee in een team terechtkomen waar momenteel al 5 Nederlanders actief zijn. Charlotte de Vries, Carly Bothof, Eefke van den Nieuwenhof, Pleun Lammers en Florine van Boetzelaer worden de nieuwe teamgenoten van Romee. Ze zal dus een zeer leuk, maar vooral Hollands welkomstcomité klaar hebben staan bij aankomst!

 

Wij hebben er alle vertrouwen in dat Romee het enorm naar haar zin gaat hebben bij Syracuse, en ongetwijfeld een belangrijke schakel kan worden binnen het team. Wij wensen haar veel plezier en succes in Amerika.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.