Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Robin Otten gaat voetballen bij North Greenville University in South Carolina!

Robin Otten gaat voetballen bij North Greenville University in South Carolina!

Robin Otten onderweg naar South Carolina om de Crusaders te versterken.

Sinds Robin 5 jaar is, is voetbal al zijn ding. Hij begint zijn voetbalcarrière bij VV Staphorst en meteen speelt hij in de hoogste jeugdteams. Ook bij HHC Hardenberg, waar hij op latere leeftijd heen gaat, speelt Robin in de hoogste jeugdteams op nationaal niveau. Hier speelt hij tegen profclubs zoals FC Emmen, PEC Zwolle, FC Twente en Go Ahead Eagles. Toen Robin pas 17 jaar was mocht hij al een stap hoger om met de onder 19 mee te doen. Toen Robin in het onder 19 team van HHC Hardenberg speelde, werd hij als enige geselecteerd voor het senioren talententeam van de club. Momenteel speelt hij bij de U23 op de 2 na hoogste divisie van Nederland. Dit jaar heeft Robin met zijn team een krachtmeting gedaan met SC Heerenveen en SV Meppen II. Mede hierdoor is Robin kampioen geworden in divisie 2 en waarna ze direct door stoomde en de tweede plaats in divisie 1 hebben bemachtigd.

Op het veld kan Robin op twee posities spelen. Zijn favoriete plek is rechtsback, maar hij kan ook uit de voeten als centrale verdediger. Hij is tactisch sterk en erg capabel in beslissingen nemen. Verder staat Robin ook bekend om zijn techniek en goede passing. Robin gaat een jaar Organizational Leadership studeren en daarnaast voetballen bij North Greenville University. Hierna gaat hij de Crusaders begeleiden als Graduate Assistant van het men’s soccer team.

De school staat bekend om haar hoge rankings op academisch vlak. Zo staan ze op de 1e plaats in de top 50 Bible Colleges, 3e op de lijst van beste universiteiten in South Carolina en op de 4e plaats in de top 50 Criminal Justice Degree Programs. NGU heeft ruim 2000 studenten op school. De voetballers spelen hun wedstrijden in de Carolinas Conference.

Wij wensen Robin veel succes in de VS!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.