Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Remco Gielen vertrekt naar Oakland University

Remco Gielen vertrekt naar Oakland University

De 22-jarige middenvelder zal aankomende zomer het vliegtuig pakken naar het grote Amerika om uit te komen in het men’s soccer team van Oakland University en zal zich vanaf dan officieel een Oakland Golden Grizzlie mogen noemen!

 

Remco begon zijn voetballoopbaan op vijfjarige leeftijd. Naast dat hij voetbalde was hij ook een getalenteerde tennisser en deed hij aan atletiek! Een sportieve jongen dus! Al op achtjarige leeftijd werd Remco’s voetbaltalent gezien door profclub VVV Venlo. Tot zijn dertiende kwam Remco uit voor de jeugdopleiding van deze club uit Venlo.

Daarna verhuisde hij naar Sportclub Irene om zo uit te kunnen blijven komen in de hoogste divisies van de jeugd. In het U17 team van Sportclub Irene nam hij deel aan een Internationaal toernooi in het zonnige Spanje, waar hij samen met zijn teamgenoten de derde plek wist te behalen! Tevens was hij op dat moment de teamcaptain. Op zijn zestiende maakte Remco zijn officieuze debuut bij het eerste elftal van deze club en vanaf dat moment trainde en speelde hij op regelmatige basis mee met het eerste senioren elftal.

Remco was dus eindelijk officieel nog een U19 jeugdspeler toen hij al uitkwam in het eerste elftal! Met het eerste elftal werd hij kampioen in het seizoen 2016-2017 waarna hij vertrok naar EVV en uitkwam in de Derde Divisie. Hier behaalde hij afgelopen seizoen een vaste basisplek bij het eerste elftal!

 

Remco is een veelzijdige speler. Zo kan hij maar liefst op vijf (!) verschillende posities uit de voeten. Hij kan spelen als centrale verdediger, rechtsback, centrale middenvelder, rechtshalf en zelfs als aanvallende middenvelder. Maar toch verkiest Remco zelf de rol als verdedigende middenvelder boven de andere posities.

Remco moet het vooral hebben van zijn uithoudingsvermogen en zijn snelheid. Daarnaast is Remco agressief in duels en is hij erg sterk in deze duels. Zie de bal maar eens van hem af te pakken!
Daarnaast heeft hij een goede drive naar voren en zie je hem geregeld de diepte zoeken met mooie crosspasses. Wij kijken ernaar uit om hem te zien schitteren op het voetbalveld van Oakland University!

Oakland University
De Oakland Golden Grizzlies, zoals het men’s soccer team van Oakland University graag wordt genoemd, komt uit in de Horizon League Conference. Het afgelopen seizoen wist Oakland op de tweede plek te eindigen achter UIC (University of Illinois, Chicago). Met 4 overwinningen, 2 gelijke spelen en 2 verloren wedstrijden eindigde ze op een zeer nette tweede plek! Volgend seizoen zullen de Golden Grizzlies met Remco op het veld er een echte aanwinst bij hebben op het middenveld. Hiermee zal Remco zich van zijn beste kant moeten laten zien om Oakland volgend seizoen naar het kampioenschap te slepen!

We wensen Remco heel veel succes in Rochester, Michigan en we hopen Oakland University volgend seizoen bovenaan te zien eindigen in de ranglijst!
Voor meer nieuws en updates over de talenten in Amerika, volg ons op Instagram: @kingstalentnl

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.