Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Reinoud van Eijk wordt een WilmU Wildcat!

Reinoud van Eijk wordt een WilmU Wildcat!

De zeventienjarige spits van Almere City U19 maakt deze zomer de overstap naar New Castle, Delaware en zal uitkomen in de Central Atlantic Collegiate Conference!

 

Reinoud begon op zijn vijfde met voetballen bij zijn lokale voetbalclub Victoria in Hilversum. Na 5 seizoenen bij Victoria verkaste hij naar het grote Ajax Amsterdam. Door deze club kwam hij in de jeugdopleiding van Almere City terecht waarmee hij 2x Ajax wist te verslaan en bovendien de Nederlandse beker mee wist te pikken. Fun fact: Reinoud was de Man of the Match in de finale met 1 doelpunt en een assist! Met het Onder 15 team van Almere City won hij de League Championship en bereikte hij de halve finale van de beker. In de opleiding bij Almere City speelde hij meerdere internationale toernooien en speelde hij op vijftienjarige (!) leeftijd al in het Onder 17 team van deze club uit Almere. In hetzelfde Onder 17 team was hij topscoorder in het seizoen 2018-2019. Het seizoen daaropvolgend kwam Reinoud uit in de Eredivisie met het U19 team en niet veel later trainde hij op regelmatige basis mee met het eerste elftal van Almere City. Dit seizoen was zijn achtste (!) seizoen bij de club uit Almere.

Met zijn scorend vermogen is Reinoud te omschrijven als een echte spits. Ondanks het feit dat hij als #10 ook uitstekend uit de voeten kan, komt hij het best tot zijn recht in de spits. Naast zijn neus voor de goal is het een jongen met een onwijs positieve mindset en een erg gedisciplineerde teamplayer. Hij zal dan ook zeker zijn topscorerstitel in Amerika naar boven willen laten komen! Met een goalgetter als Reinoud zullen de Wildcats erg blij zijn!

 

Wilmington University
Het nieuwe team van Reinoud, Wilmington University, komt uit in de Central Atlantic Collegiate Conference en wist afgelopen seizoen kampioen te worden in de Conference. Wilmington University is een voetbal grootmacht die zich het afgelopen jaar heeft gekwalificeerd voor de Nationals. Dit is natuurlijk een prachtig resultaat en wij zijn dan ook erg trots dat wij Reinoud naar het Wilmington mogen sturen. Al met al zal Reinoud bij een prachtige universiteit terechtkomen en zullen ze de titel willen prolongeren.

Wij wensen Reinoud heel veel succes en geluk met zijn avontuur in Amerika en we zullen hem op de voet blijven volgen!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.