Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Recap Field Hockey Showcase 2019

Recap Field Hockey Showcase 2019

Zondag 8 december, de dag dat hockey talenten over heel Nederland zich in de kijker kunnen spelen onder toeziend oog van 29 Amerikaanse coaches! Na een lange voorbereiding, kunnen wij als organisatie stellen dat deze editie in de boeken komt te staan als een groot succes! 

 

De dag begint vroeg, want rond de klok van 08:00 werden de laatste spullen klaargezet voor de speelsters, ouders en coaches. Speelsters, ouders en coaches druppelen langzamerhand binnen. Iets na 9 uur zou Paul de Koning, Director of KingsTalent, de dag aftrappen met een presentatie, waarin bekend zou worden gemaakt welke scholen aanwezig zouden zijn + de planning van de dag.
De talenten zijn onderverdeeld in 3 teams en kunnen zich na de presentatie gaan omkleden in de kleedkamers van MHC MEP in Boxtel.

 

Team geel mocht als eerste het veld betreden om een training af te werken. De trainingen staan onder leiding van trainers van MEP en Upward. Na drie kwartier mocht Team blauw het veld op komen en daarna was het de beurt aan Team rood. De training bestaat uit een warming-up, een afwerk-vorm met korte passes, een afwerk-vorm waarbij de aanvallers de verdediger moesten zoek spelen en een klein partijtje. Deze eerste momenten zijn bedoeld om de coaches een beeld te kunnen geven wat er voor speelsters op het veld stonden.
In de tussentijd is Omroep Brabant gearriveerd die een aantal vragen had voorbereid voor zowel speelsters als coaches:

Team rood was klaar met de training, waarna het tijd was voor de lunch. Een prima gelegenheid voor de speelsters om bij te kletsen over de training en ook de coaches kletsten wat bij over de trainingen.

Toen iedereen klaar was met eten, gaf oud KingsTalent hockeyster Karlijn Roijakkers een presentatie over haar ervaringen in de Verenigde Staten. Zij heeft zelf 2 jaar gespeeld in California bij de Pacific Tigers. De presentatie ging niet alleen over haar avontuur, ook ging het over hoe haar ouders die twee jaar hebben ervaren. Daaruit kwam voort dat ouders in het begin wellicht beschermend zijn, omdat hun dochter naar het verre Amerika vertrekt, maar uiteindelijk wanneer de hockeysters alleen maar positieve verhalen aan het thuisfront vertellen, zullen de ouders alleen maar trots kunnen zijn op hun dochter. Al met al, een zeer nuttige presentatie voor zowel speelsters als ouders.

GAMETIME

De speelsters zouden na de lunch weer een warming-up doen voor de wedstrijden. Elk team speelt twee wedstrijden en in die wedstrijden kunnen zij laten zien aan de coaches wat zij in huis hebben. De wedstrijden duren ieder 30 minuten, waarna de speelsters zich kunnen opfrissen en zich kunnen klaarmaken voor de afsluiting.
Alle coaches zijn onder de indruk van verschillende speelsters en zij hebben de mogelijkheid om kennis te maken met de geïnteresseerde Amerikaanse coaches!

 

 

De laatste speelsters/ouders/coaches verlieten het sportpark van MEP rond 21:00. Na de vele ontmoetingen was iedereen voldaan na deze geweldige, geslaagde showcase. Louter positieve reacties van zowel ouders, coaches én speelsters. Meer kunnen wij als organisatie niet wensen (behalve betere weersomstandigheden…).

Namens Team KingsTalent willen wij alle speelsters, ouders, trainers, scheidsrechters, coaches en niet te vergeten de vrijwilligers heel erg bedanken voor het maken van een onvergetelijke dag waar wij als team zeer trots op terug kunnen kijken!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.