Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Recap 5 april-11 april

Afgelopen week zijn veel van de competities op hun einde gelopen, maar dat wil niet zeggen dat er niet nog volop wedstrijden gespeeld worden. De conference toernooien zijn van start gegaan en een aantal van onze talenten zijn op dit moment actief. We nemen je mee door de wedstrijden van afgelopen week en pakken er weer een aantal hoogtepunten uit.

Ids Hannema en Lars vd Vlugt belangrijk voor Wright State
Ids en Lars waren belangrijk in de laatste wedstrijd van Wright State. Op 5 april stond de wedstrijd tegen Purdue Fort Wayne op het programma en deze werd met 2-1 gewonnen. Beide mannen vielen in en waren belangrijk in het omslagpunt van de wedstrijd.
Ids gaf de assists op beide doelpunten waardoor Wright State op een 2-0 voorsprong kwam. Lars viel ook in en hield samen met de andere verdedigers stand. Helaas konden ze de enige tegengoal niet voorkomen, maar alsnog bleven de 3 punten bij Wright State.

Floris van der Bruggen boekt monsterzege in aanloop naar Conference Championships
Wingate, het team van Floris, is een van de betere teams in hun Conference. Dat bewezen ze opnieuw in de wedstrijd tegen Limestone. Het duel eindigde in 7-1 en was een goede generale repetitie voor het Conference Championship duel tegen Carson-Newman.

Floris versus Bram, Pim en Rik
Op donderdag 8 april werd de halve finale van de SAC Spring Championships gespeeld. Het duel ging tussen Wingate en Carson-Newman. Beide teams kenden een goede voorbereiding op dit duel. Floris en Wingate wonnen nog met 7-1 van Limestone voorafgaand aan deze wedstrijd. Bram, Pim en Rik hadden hun laatste 6 wedstrijden gewonnen, waaronder de kwartfinale van Lincoln Memorial.
Na 6 clean sheets oprij voor Bram moest hij uiteindelijk toch weer een doelpunt incasseren. Floris van Wingate gaf een assist op zijn teamgenoot Nick Bennet, wiens poging Bram te machtig was. Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel pas in de 80e minuut.
Na het eerste doelpunt viel 10 minuten laten de 2-0, waardoor Wingate de wedstrijd in het slot gooide.
Wingate is doorgestoomd naar de finale van de SAC Championships. Carson-Newman is helaas afgevallen in het toernooi.
Floris speelde op 11 april de finale van het kampioenschap. De tegenstander is dan de winnaar van het duel tussen Lenoir-Rhyne en Anderson.

Dyon Dromers opnieuw trefzeker
Dyon was in de wedstrijd van West Virginia tegen Akron opnieuw trefzeker. Dit was de tweede goal voor Dyon in twee wedstrijden tijd. Ook was het zijn tweede voor WVU. Helaas was zijn goal niet genoeg om punten te pakken, want de wedstrijd tegen Akron ging met 2-3 verloren.

Geert Bijl schiet Point Park University naar halve finale
Geert Bijl speelde op 8 april de kwartfinale met Point Park University de kwartfinale tegen Indiana University East. Het duel eindigde in 2-1. Geert nam beide goals voor zijn rekening. De 1-0 was een strafschop van Geert. Zijn tweede goal en de 2-0 was echter zijn mooiste. Hij schoot de bal zo’n 32 meter via de onderkant van de lat in het doel.
Op dinsdag 13 april spelen Geert en PPU de halve finale tegen University of Rio Grande.

Bekijk zijn doelpunt hier: https://youtu.be/A6h9ai9gG9I

 

Michigan State versus  Ohio State
Dit weekend speelde Michigan State en Ohio State tegen elkaar. Voor ons betekende dit Nienke Bloemsaat, Merel Hanssen en Kim Smit tegen Lotte Algra. De teams stonden twee keer tegenover elkaar en beide duels werden gewonnen door Lotte en Ohio State.
Het eerste duel eindigde in 2-4 voor Ohio State. Alle dames kwamen deze wedstrijd in actie. De dag erna speelde de teams opnieuw tegenover elkaar. Dit keer werd het 0-5 voor Ohio State. Lotte Algra was bij een van de doelpunten betrokken en gaf een assist.

Rick Hovinga belangrijk in duel tegen Baker University
Rick Hovinga speelde afgelopen week met Mid American Nazarene de wedstrijd tegen Baker. Het duel eindigde in 1-1. Rick gaf in de 53e minuut de assist op de 1-1. Dit werd uiteindelijk de eindstand. MNU ging uiteindelijk door in het toernooi na strafschoppen. Hierdoor was Rick zijn assist super belangrijk om de volgende ronde te bereiken.

Max Jasper opnieuw trefzeker
Het wordt een beetje een eentonige verhaal…. Maar Max Jasper heeft opnieuw gescoord bij Olivet Nazarene. Dit deed hij in de wedstrijd tegen Trinity Christian. Het duel eindigde uiteindelijk in 4-1. Mike Gianotta verrichtte ook nog 2 reddingen, maar moest helaas wel één doelpunt incasseren.

Charlotte Vaanhold scoort drie keer
Liberty speelde deze week tegen Davidson. Het was niet bepaald een spannende wedstrijd. Het werd maar liefst 9-0 voor Liberty. Eén derde van de goals van Liberty werd gescoord door Charlotte Vaanhold, die drie keer trefzeker was in deze wedstrijd. Offensive Player of the Week incoming…

Floris vd Bruggen bekroond SAC Champions
Het was al bekend dat Floris met Wingate de finale zou gaan spelen, alleen de tegenstander was nog niet bekend. Wingate nam het afgelopen weekend in de SAC finale op tegen Lenoir-Rhyne. Wingate versloeg de tegenstander met 1-0 en werden daarmee bekroon tot SAC Champions.
Floris begon dit duel in de basis en hield samen met de andere verdedigers het doel schoon waardoor één doelpunt genoeg was voor de titel.

Bianca Troost door naar finale
Angelot State speelde deze week tegen St. Edwards. Het was het duel om een finaleplaats te bemachtigen. Dit is Angelo State gelukt. Bianca begon deze wedstrijd op de bank en bracht verse kracht om de wedstrijd te winnen. De eindstand werd bepaald op 1-0 voor Angelo State. Bianca neemt het samen met haar teamgenoten op 13 april op in de finale voor het kampioenschap. Wij kunnen niet wachten!

Lisa Schot en Annebel Brandts CCAC Champions
Cardinal Stritch heeft de wedstrijd tegen St. Ambrose met 4-1 gewonnen. Daarmee werden de dames bekroond tot CCAC Champions.
Lisa en Annebel waren beide verse krachten om de wedstrijd te winnen, en het is ze gelukt!

 

Wij feliciteren al onze kampioenen! En wensen onze andere talenten succes die nog moeten spelen voor het kampioenschap! Let’s go!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.