Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Recap 22-28 februari

Hoewel sport in Nederland voor een heel groot deel stilligt, gaat het in Amerika gewoon door!
Ook deze week zijn veel van onze talenten weer in actie gekomen. Wij houden deze prestaties goed in de gaten en pakken er voor deze week weer een paar hoogtepunten van onze talenten uit.

Diego Konincks 6 klapper tegen Winthrop
De week begon goed voor Diego en zijn teamgenoten van Campbell. Zij wonnen met 6-0 van Winthrop. Deze overwinning zorgde voor alweer de 16e ongeslagen thuiswedstrijd van de Camels. In de Conference gaan de Camels nu 1 om 1. De overwinning op Winthrop was Conference opener voor Diego en zijn  team.

Ids Hannema en Lars van der Vlugt winnen van Cleveland State
Beide jongens begonnen in de basis tegen Cleveland State. Uiteindelijk wonnen Ids en Lars met Wright State van Cleveland State. De uitslag was 2-1.
Het was voor Wright State alweer de vierde Conference-game. Momenteel staan ze op twee overwinningen en 2 nederlagen in de conference.

Nina Koopman wint na extra tijd
Nina viel in tijdens de wedstrijd van Clayton State tegen USC Aiken. Mede door haar wissel trokken de speelsters van Clayton State de overwinning uiteindelijk over de streep, nadat het na 90 minuten nog steeds 1-1 gelijk stond.
De volgende wedstrijd van Nina en Clayton wordt gespeeld op 8 maart. Ze nemen het dan op tegen Columbus State.

Demi Saluheka scoort er op los
Op dinsdag 23 februari namen Demi en haar teamgenoten van St. Louis het op tegen Lindenwood. De wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 5-0. Demi nam maar liefst 3 van de 5 goals voor haar rekening en maakte haar hattrick daarmee compleet.
Een paar dagen later speelde Demi en St. Louis alweer de volgende wedstrijd. Deze keer tegen Bellarmine, waar Amber Hofenk actief is. Ook dit duel werd met 5-0 gewonnen door St. Louis. Demi scoorde in deze wedstrijd één keer en gaf daarnaast ook nog een assist.
Al met al was het dus een zeer geslaagde week voor Demi en St. Louis.

Mathijs Swaneveld wint van rival Virginia
Mathijs en Virginia Tech speelde hun deze week een wedstrijd tegen hun rival, Virginia. Het was een van de weinige overwinningen die Virginia Tech ooit boekte op hun rivaal.  In totaal heeft Virginia Tech maar 3 keer weten te winnen van Virginia en verloren ze 32 keer. Dit was dus een prestatie van formaat van Mathijs en zijn teamgenoten.
Mathijs was belangrijk in dit duel. Hij wist namelijk zijn doel schoon te houden.

Later in de week speelde Mathijs opnieuw een wedstrijd. Het duel tegen Coastal Carolina werd met 2-0 gewonnen. Hierdoor heeft Mathijs in 2 wedstrijden 2 keer zijn doel schoongehouden. Hiervoor moest hij in het duel tegen Coastal 3 reddingen verrichten en pakte daarmee punten voor zijn ploeg.

Quinten Helmer overtuigend langs Ohio State
Indiana heeft afgelopen week met 3-0 gewonnen van Ohio State. Quinten viel in tijdens dit duel en zorgde er mede voor dat de wedstrijd overtuigend gewonnen werd.
Het was niet echt een verassing dat Indiana zou gaan winnen van Ohio State. Dit duel is namelijk al 55 keer gespeeld en werd maar liefst 46 keer gewonnen. De ploegen speelden 4 keer gelijk tegen elkaar en Ohio State was 5 keer te sterk voor Indiana.
De eerste keer dat dit duel plaatsvond is al een tijdje geleden, namelijk 20 oktober 1973.
De volgende wedstrijd van Quinten vind plaats op 7 maart tegen Penn State.

Britt Verhees versus Juliette Reitsma
Deze week speelde Britt Verhees twee wedstrijden met Grambling. Het eerste duel werd gespeeld tegen Juliette Reitsma en Louisiana. Juliette won met 2-0.
Het tweede duel van Grambling werd winnend afgesloten tegen Texas Southern. Het duel eindigde in 3-0. Britt hield een clean sheet en verrichtte hiervoor 2 reddingen. Britt had haar verdediging dus goed op orde staan en Texas Southern kwam er bijna niet doorheen.

Onze talenten belangrijk voor Life University
In het eerste duel deze week van Life University was Jelle de Graaf goed voor één goal en één assistDe wedstrijd tegen Campbellsville werd helaas wel verloren met 2-4.
In het tweede duel schitterde onze andere jongens. Stan Vandierendonck gaf dit duel een assist op Bart Kooistra. Bart vond één goal echter niet genoeg en schoot er nog 2 bij om zijn hattrick te voltooien. Bart maakte dus een goede indruk bij Life. Hij begon deze wedstrijd vanaf de bank, maar toonde zijn kwaliteit met drie doelpunten in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Martin Methodist College.

Shant Bedrosian wint van Rocky Mountain College
In de met 3-2 gewonnen wedstrijd van Montana State tegen Rocky Mountain College viel Shant Bedrosian in. Hij hielp zijn ploeg met verse krachten naar de nipte overwinning op Rocky Mountain College.

Bianca Troost wint twee uit twee
Bianca Troost startte in de basis in het duel van Angelo State tegen Edwards. Het duel werd uiteindelijk met 1-0 gewonnen door Angelo State.
Het tweede duel deze week voor Bianca werd gespeeld tegen Lubbock Christian en werd met 3-1 gewonnen. In deze wedstrijd viel Bianca in en gaf een assist. Ze bewijst op deze manier opnieuw haar waarde voor haar team.
De volgende wedstrijd van Bianca en Angelo State zal gespeeld worden op  3 maart en de tegenstander is opnieuw Lubbock Christian. Dit is de Conference opener voor Angelo State.

Mats Roorda houdt zijn doel schoon

Mats speelde deze week met Binghamton tegen Albany. De wedstrijd werd met 2-1 gewonnen. Mats speelde één helft en hield hierin zijn doel schoon.
De volgende wedstrijd voor Mats wordt gespeeld op 5 maart tegen New Jersey Institute of Technology.

Wessel Speel wint met Hofstra
Het duel tussen Hofstra en Stony Brook werd met 4-1 gewonnen door Wessel en Hofstra. Wessel startte in de basis en hoefde maar twee reddingen te verrichten. Wessel had zijn zaken op orde met zijn defensie en gaven weinig kansen weg.

Clean sheet voor Nicole Panis
Nicole wist haar doel schoon te houden in de wedstrijd tegen Texas A&M. Lamar University was met 3-0 te sterk in dit duel. Nicole verrichtte 8 reddingen. Dit is een knappe prestatie van Nicole en ze zal hier ook zeker vertrouwen uit putten, voor zover dat nog nodig is.
Een paar dagen later speelde Lamar tegen Houston Baptist. Deze wedstrijd eindigde in 3-1 voor Lamar. Ook deze wedstrijd startte Nicole in de basis en verrichtte ze 5 reddingen.

Ilse Westera versus Sabine de Ruijter
Ilse en Sabine stonden deze week twee keer tegenover elkaar. Voor Ilse en Old Dominion waren het twee goede wedstrijden. Het eerste duel tegen Villanova werd met 4-1 gewonnen. In dit duel scoorde Sabine de enige treffer voor Villanova.
Het tweede duel werd zeer overtuigend gewonnen door Old Dominion. Villanova werd met maar liefst 7-0 verslagen.
Ilse gaat nu met haar team 4 om 0 in de conference, een geweldige start natuurlijk.

Maarten Bartels twee keer overtuigend tegen Sacred Heart University
Maarten speelde deze week twee duels tegen Sacred Heart University. Het eerste duel eindigde in 3-0 voor Charleston en de tweede wedstrijd eindigde in 3-1.
Tijdens het eerste duel maakte Maarten 8 kills, waardoor hij een van de game-leaders was. Het tweede duel moest Maarten genoegen nemen met 4 kills.

Jasper Schinkel trefzeker in spannend duel tegen Madonna University
Het duel tussen Aquinas College en Madonna University kende na 90 minuten nog geen winnaar. De wedstrijd werd pas in extra tijd beslist. Jasper was belangrijk met 1 goal en begon in de basis. Het was voor Jasper en Aquinas de Conference opener en deze overwinning is dus zeer belangrijk voor de goede start van de competitie.

Charlotte Vaanhold en Myrthe Schuilenburg twee keer tegenover elkaar
De hockeydames stonden deze week twee keer tegenover elkaar toen Liberty en Temple het tegen elkaar opnamen. Liberty wist uiteindelijk beide wedstrijden te winnen en Charlotte was in het eerste duel belangrijk met een assist.
Beide duels eindigde in 2-0 in het voordeel van Liberty. In allebei de wedstrijden speelde de dames vanaf minuut 1 mee.

 Jesper Schut historische zege op UCLA
Jesper heeft voor het eerst in de historie met Concordia gewonnen van UCLA. Jesper was een van de aanvallende game-leaders met 10 kills en verdedigend met 4 blocks.
Het duel is nu 11 keer gespeeld en dit was de eerste overwinning voor Concordia. Dit is een mooie overwinning tegen een van de grootse scholen van de VS.
Op 2 maart nemen Jesper en Concordia het opnieuw op tegen UCLA. Wie weet kunnen ze in korte tijd een tweede zege boeken op de UCLA Bruins.

Angelo Leendertse belangrijk in comeback tegen John Brown University
Angelo en Sean Mook speelde deze week een duel met USAO tegen John Brown, waar Jens Keemers in de goal stond.
John Brown kwam in deze wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Maar 6 minuten later kreeg USAO een strafschop. Angelo Leendertse ging achter de bal staan en zijn penalty was Jens Keemers te machtig. Daarna scoorde USAO nog een keer waardoor ze uiteindelijk met 2-1 wonnen.

Rick Hovinga trefzeker tegen Kansas Wesleyan University
Rick begon in de basis en scoorde in de wedstrijd tegen Kansas Wesleyan een van de drie doelpunten voor Mid American Nazarene. Het duel eindigde uiteindelijk in een 3-3 gelijk spel.

Lotte Algra wint vliegwedstrijd van Rutgers
Lotte en haar teamgenoten van Ohio State moesten deze week vliegen om bij hun tegenstanders te komen. Lotte begon ook in de basis deze wedstrijd. Het duel werd gewonnen met 2-1 door Ohio State.

Maura Verleg versus Merel Hanssen, Kim Smit en Nienke Bloemsaat
De hockeydames van Maryland en Michigan State stonden deze week tegenover elkaar. Maura hield met haar teamgenoten de nul tegen Merel, Kim en Nienke. Het duel eindigde in 2-0 in het voordeel van Maura en Maryland.

Veel Nederlanders in de basis bij Shawnee State
Nederland is goed vertegenwoordigd bij Shawnee State Men’s Soccer. Sjoerd, Kevin, Thierry, Thomas en Bas begonnen in de basis tegen Lindsey Wilson College.

De wedstrijd werd helaas met 2-3 verloren maar Kevin pakte wel zijn doelpuntje mee. Dit was jammer genoeg niet voldoende.

Michelle Maksimovic pakt doelpuntje mee
Michelle wist met Chowan met 5-0 te winnen van Converse. In dit duel scoorde Michelle één keer en gaf ze een assist.
Michelle bewees haar waarde voor Chowan met deze prestatie.
Chowan komt weer in actie op 7 maart en Southern Wesleyan is dan de tegenstander van Michelle en haar team.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.