Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Pim Janssens nieuwe aanwinst Carson-Newman Eagles

Pim Janssens nieuwe aanwinst Carson-Newman Eagles

De 22-jarige verdediger zal aankomende zomer het college soccer team van de Carson Newman Eagles gaan versterken. Hij zal zich samenvoegen met nog enkele andere Nederlandse jongens en vol gaan strijden voor het kampioenschap!

Foto by Margo’s Fotografie (instagram: @margosfotografie)

Pim begon zijn carrière al op jonge leeftijd bij zijn lokale voetbalclub Venlosche Boys. Hier kwam hij altijd uit in de hoogste jeugdteams en was hij captain van het Onder 9 elftal. Op jonge leeftijd werd hij gescout door profclub VVV Venlo en kwam hij daar uit in de jeugdacademie in het Onder 11 team. Na 4 seizoenen bij VVV Venlo vond Pim het even genoeg en vertrok hij terug naar het oude nest bij Venlosche Boys. Hier speelde hij in de 3e divisie, waar hij uiteindelijk op zijn zestiende werd gescout door een andere profclub, namelijk Fortuna Sittard, waarbij de focus lag op het academische gedeelte van de opleiding.
Tijdens zijn periode bij Venlosche Boys was hij wederom de captain, dit keer bij het Onder 17 en Onder 19 team van de Venlosche club. Ook wist hij het te presteren om als centrale verdediger (!) topscorer te worden in datzelfde Onder 17 team! Terwijl hij nog steeds in het Onder 19 team uitkwam, trainde hij op regelmatige basis mee met het eerste elftal van de Venlosche Boys. In het seizoen 2016-2017 kwam hij uit in het eerste elftal en wist hij met dit elftal te promoveren naar de 1e klasse.

Pim is een echte verdediger. Hij kan op meerdere plekken in de verdediging uit de voeten, maar komt het best tot zijn recht als centrale verdediger. Pim is daarnaast een echte leider en heeft een goede (cross)pass in huis. Andere sterktes van Pim is onder andere zijn rust en kalmte in de verdediging, zijn fysieke kracht, zijn kopkracht en zijn ervaring in de verdediging. Dit maakt hem de ideale aanwinst voor de University uit Jefferson City, Tennessee!

 

 

Carson-Newman University
Pim zal niet de enige Nederlander zijn bij het men’s soccer team van Carson-Newman. Zo zal hij samen komen te spelen met Bram Kaarsgaren en Rik van Dijk. Carson-Newman speelt haar wedstrijden in de South Atlantic Conference. In deze Conference werd afgelopen seizoen een gedeelde tweede plek behaald net achter het men’s soccer team van Queen’s University. Beide ploegen wisten 21 punten te halen, alleen het doelsaldo van de Queens was net iets beter om bovenaan de ranglijst te eindigen. De Carson-Newman Eagles zullen met Pim in de verdediging nóg betere prestaties na willen streven om volgend seizoen vol mee te draaien voor het kampioenschap!

We wensen Pim heel veel succes in Jefferson City, Tennessee en we hopen veel van hem te horen!
Voor meer nieuws en updates over de talenten in Amerika, volg ons op Instagram: @kingstalentnl

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.