Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

Pennsylvania State University, ‘making life better’

Penn State University, beter bekend als de ‘Happy Valley’. Met meer dan 1000 clubs en organisaties zijn er super veel mogelijkheden om betrokken te raken in het campus leven. Een student mogen zijn bij Penn State is een bijzondere ervaring.

 

 

 

De sportteams van Penn State spelen hun wedstrijden in de Division I Big Ten Conference. Dit is de oudste collegiale conference in de VS. Jarenlang bestond de conference uit 10 universiteiten, vandaar ook de naam, maar hedendaags zijn er maar liefst 14 deelnemers aan de competitie. De Big Ten Conference komt uit in de NCAA Division I; de footballteams spelen hun wedstrijden in de Football Bowl Subdivision (FBS), het hoogste niveau van NCAA-competitie in die sport.

Het football team spelen hun wedstrijden in Beaver Stadium, een van de grootste stadia van Noord-Amerika, waar plek is voor bijna 107.000 fans. Het is welbekend dat het super moeilijk is om Penn State in hun eigen huis, het Beaver Stadium, te verslaan. Op 29 september 2018 is het bezoekersaantal-record gezet tegen Ohio State. Maar liefst 110.889 mensen keken de wedstrijden in het stadion. Dit betekent dat meer 3000 geen zitplaats hadden. Benieuwd hoe zo’n sfeer is? Kijk dan de volgende video:

https://www.youtube.com/watch?v=VIZXst9E08A

 

“Happy Valley” is niet alleen de bijnaam van de school, maar ook de naam van een documentaire. In 2014 kwam deze uit. De film vertelt de gebeurtenis aan de Pennsylvania State University, toen in november 2011 de voormalige oude defensieve coördinator van het footballteam van de school, Jerry Sandusky, werd beschuldigd van 40 tellingen van seksueel misbruik van kinderen. Hierbij ontstond een vuurzee van beschuldigingen over wie er mislukt had in het beschermen van deze kinderen. Een heftige documentaire waarbij de universiteit en de studenten een grote rol spelen.

 

 

 

Penn State beschikt ook over het Milton S. Hershey Medical Center in Hershey, PA. Dit is een van de beste medische faciliteiten in de VS. Daarnaast hebben ze ook nog Penn State Children’s Hospital. Deze ziekenhuizen worden onder andere gebruikt voor de medische opleidingen die je kunt volgen aan Penn State university. Wat speciaal als je medicijnen studeert aan deze universiteit is dat er heel veel wordt gefocust op onderzoek.

 

 

 

Penn State University is een speciale school. De echte Amerikaanse campus sfeer kom je hier maar al te goed tegen. Student-Athletes die uitkomen op het allerhoogste niveau en slimme studenten die na hun graduation bij Penn State een mooie carrière voor zich hebben met vele mogelijkheden.

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.