Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Van Oranje naar Virginia met Amber Ezechiels

Deze zomer werd ze geselecteerd voor Nederland U18. Eerder werd ze al Europees kampioen met Nederland U16. Maar natuurlijk kennen we haar als belangrijke pion bij Amsterdam U18. Gister trok ze de Amsterdamse deur achter zich dicht. Met haar VWO diploma op zak vertrok ze gister naar Virginia. America here I come!

 

 

Stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Hoii! Ik ben Amber Ezechiels, ben 18 jaar oud en kom uit Nieuw-Vennep. Speel bij Amsterdam en sinds vorige maand heb ik mijn VWO diploma in de pocket!

 

 

Waar speel je op dit moment? En waar heb je in het verleden gespeeld?
Op dit moment speel ik bij Amsterdam A1 (U18) en Nederlands U18.
Ik ben begonnen bij hockeyclub MHC de Kikkers in Nieuw-Vennep. Toen ik naar de D ging ben ik naar hockeyclub Pinoké gegaan in Amstelveen, hier heb ik drie jaar gehockeyd. Vervolgens ben ik in de B-jeugd naar hockeyclub Amsterdam gegaan om mezelf hier volledig te kunnen ontwikkelen.

 

 

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan sporten?
Ik ben op het idee gekomen omdat ik vaak met mijn familie op vakantie ben geweest naar Amerika. Wij hebben daar vrienden wonen en die hadden al vaker gezegd ‘Waarom kom je niet in de US studeren en hockeyen’. Nadat ik een voorlichtingsdag over studeren in Amerika had bezocht ben ik helemaal enthousiast geworden en heb ik een en ander opgestart.

 

 

De universiteit waaraan jij gaat studeren telt ruim 20.000 studenten. Wat weet jij nog meer over de universiteit?
Ik ben zelf afgelopen Februari al bij UVA geweest en wat de teamgenoten mij vertelden is dat zij een honour code hebben: dit houdt in dat je aan het begin van je studie ondertekend dat je nooit iets zal stelen. Alle studenten houden zich hieraan. Een teamgenootje was haar macbook vergeten in de bibliotheek en na een paar uur lag hij nog steeds op dezelfde plek! Dat vond ik heel mooi om te horen.

Verder hebben ze een heel grote football stadium, wat heel indrukwekkend was om te zien.

 

 

Over een aantal maanden is het zover en vertrek je naar Amerika. Wat heb je al allemaal gedaan om je daarop voor te bereiden?
Pfoee, er komt zoveel papier werk bij kijken! Gelukkig is dit allemaal achter de rug en ben ik gister vertrokken! Voor de rest weet ik wie mijn teamgenootjes zijn en wie mijn kamergenoot is. Ik heb ook regelmatig contact met de teamgenoten en coaches.

 

 

Heb je al enig idee hoe je speelschema er uit zal zien? Op welke locaties je wedstrijden zult spelen en hoeveel wedstrijden?
Ik heb pas een heel boek binnengekregen waar alle kracht- en hockeytrainingen in staan en het hele speelschema van de competitie. Onder andere uit tegen Boston, Penn State, Delaware, Duke en thuis onder andere tegen Miami, Louisville, Longwood.

 

 

Waar kijk je het meest naar uit in Amerika en waarom?
De hele ervaring! Iets totaal anders dan hier. Het kunnen combineren van een studie en een sport die ik graag doe is geweldig. De hele sportbeleving in Amerika is geweldig.

 

Het hockeyelftal deed het vorig jaar in de conference erg goed. Heeft de coach al iets losgelaten over verwachtingen voor het komend seizoen?
We gaan gewoon heel hard werken en hopelijk ACC champion worden om vervolgens ook NCAA champions te worden.

 

Wat verwacht je zelf te bereiken komend seizoen? Welke doelstellingen heb je jezelf gesteld?
Ik wil belangrijk zijn voor het team en persoonlijk gewoon mezelf zo goed mogelijk  verder ontwikkelen.

 

 

Wat weet je al over je nieuwe ploeggenoten? Is het een team met vooral Amerikaanse talenten of vooral internationaal?
De meeste ploeggenoten komen uit Amerika zelf. Er zitten nu twee Nederlandse meisjes en één daarvan zal er volgend seizoen ook nog zijn. Een aantal ploeggenoten spelen ook voor het National team van de US!

 

Heb je al veel contact met je teamgenoten gehad?
Ik heb regelmatig contact! Soms over wat we allemaal gaan doen in de zomer en soms gewoon om te checken hoe het is.

 

 

In het verleden heb jij de nodige titels in de wacht gesleept. Wat is voor jou de mooiste herinnering op het hockeyveld?
Mooiste herinnering. Ik heb er twee: 1. Landskampioen worden op het veld, was een geweldige ervaring. We draaiden twee jaar achter elkaar een super seizoen en werden 2 jaar achter elkaar Landskampioen met Amsterdam. En 2. Europees kampioen worden met Nederlands U16 in Antwerpen.

 

Quickfire vragen:

Wie is je favoriete sportheld?
Maartje Paumen!

 

 

Zonder deze persoon zou ik het nooit zover geschopt hebben;
Mijn ouders! Toen ik nog geen 18 was reden zij mij overal heen! Naar elke training en elke wedstrijd. Ze zijn, als ze kunnen, bij elke wedstrijd. Ze regelen alles voor me 😊

 

Naast hockey, is dit mijn favoriete activiteit in mijn vrije tijd:
Shoppen, lunchen met vriendinnen en als het even kan wakeboarden, skiën of snowboarden.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.