Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Nynke Lanting tekent bij SAC-kampioen!

Nynke Lanting tekent bij SAC-kampioen!

Nynke Lanting heeft haar krabbel gezet onder een contract bij the University of Science and Arts in Oklahoma, de huidige kampioen van de Sooner Athletic Conference. Komende zomer stapt Nynke op het vliegtuig naar Oklahoma, waar ze naast haar studie psychologie, mikt op een succesvol seizoen met de nodige doelpunten, assists en awards.

 

De ploeg van haar toekomstig coach Jimmy Hampton mag terugkijken op een uitzonderlijk succesvol seizoen. In totaal speelden de ‘Drovers’ 23 wedstrijden waarvan ze er 21 wisten te winnen. In een spannende tweestrijd met John Brown University trok USAO in het slot van het conferenceseizoen aan het langste eind, door acht van de negen wedstrijden te winnen en de titel te bemachtigen. In het daaropvolgende conference tournament imponeerde de selectie van Hampton opnieuw en werd met een spannende 3-2 zege op Oklahoma Wesleyan University ook het SAC Tournament  gewonnen. Met twee prijzen op zak trad USAO begin december aan tegen de nummer acht van Amerika: Westmont College. Na een enerverende wedstrijd moesten de Drovers uiteindelijk het hoofd buigen voor de tegenstander uit Californië.

Na een indrukwekkend seizoen, waarin drie speelsters van USAO werden verkozen in het All-American team, waaronder Sara Vijfhuizen, ging de technische staf van de huidig kampioen al snel op zoek naar versterkingen, om volgend jaar een gooi te kunnen doen naar het landskampioenschap. Met de komst van Nynke Lanting haalt USAO een snelle, technische en dreigende buitenspeelster in huis die het net makkelijk weet te vinden, een kwaliteit waar ze in Oklahoma veel plezier van gaan beleven.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat Nynke, net als Sara, het ontzettend goed gaat doen bij de Drovers! Good luck Nynke!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.