Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Nina Koopman nieuwe versterking voor Clayton State University

Nina Koopman nieuwe versterking voor Clayton State University

De achttienjarige Nina Koopman uit Baarn heeft een contract getekend bij Clayton State University. Nina komt binnen als freshman, wat betekent dat ze haar eerste jaar start aan de school in Atlanta, Georgia. Nu haar VWO-diploma in de pocket is, is Nina klaar voor een Amerikaans avontuur!

 

Sportief
In het veld straalt Nina rust uit. Aan de bal is ze kalm en weet vaak de vrije speler te vinden en verzorgt de pass uitstekend. Nina is een middenvelder, ze kan uit de voeten op zowel de rechter als linker kant van het middenveld. Ze is een echte ‘stofzuiger’ zoals men dat mooi zegt. Directe tegenstanders krijgen weinig tijd om de bal aan te nemen, omdat Nina hen daar geen kans voor geeft. Je kan ook wel zeggen dat ze in dienst van het team speelt. Ook aanvallend draagt Nina graag haar steentje bij, zoals op onze showcase waar ze een doelpuntje meepikte.

Tien jaar geleden begon Nina met voetbal bij TOV Baarn, tevens haar woonplaats. Nina heeft niet alleen gevoetbald. Naast voetbal heeft ze ook geturnd, getennist en deed ze aan judo. Een leuk feitje is dat Nina op de eerste training van de FC Utrecht Meisjesvoetbalschool in 2013 aanwezig was, wat later de Utrechtse Voetbalvrouwen Academie (UVVA) werd. Elke zondag was ze aanwezig tot aan juni 2018.

Twee jaar geleden maakte ze de overstap van TOV Baarn naar Saestum, wat uitkomt in de Hoofdklasse-top. In haar eerste jaar bij haar nieuwe club, werd ze Najaarskampioen in de Hoofdklasse en in de Voorjaarscompetitie werden Nina en haar team 4e + kreeg ze het Reserve-aanvoerderschap.
Afgelopen jaar zijn ze als tweede geëindigd in de Hoofdklasse-top. Prima resultaten dus!

 

Persoonlijk
Nina staat bekend als een sociaal persoon die ook veel vrienden heeft. Voor sfeer, moet je Nina ook zeker bellen! Zowel in als buiten het veld is Nina een rustig persoon.
Uit voetbal haalt Nina heel veel plezier en is er dan ook veel mee bezig. Haar gespeelde wedstrijden analyseert ze en leest veel boeken over voetbal. Al met al, Nina is een echte teamplayer die leeft voor het voetbal.

Clayston State University
Clayton State ligt in Morrow, Georgia dichtbij Atlanta. Met bijna 7.000 studenten is het een grote school. De Clayton State ‘Lakers’ komen uit in een van de sterkste vrouwenvoetbalcompetities, de Peach Belt Conference (PBC) en moeten tegen onder andere Young Harris College en Flagler College. Tegen de laatst genoemde verloren de Lakers vorig jaar in de Finale om het PBC Championship. Komend jaar hebben ze dus nog een appeltje te schillen met de dames van Flagler College!

Wij wensen Nina zeer veel succes en plezier komend seizoen in Georgia!
Volg Nina en alle andere talenten via Instagram: @kingstalentnl

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.